sunnuntai 27. elokuuta 2017

Kesäkeittiö tontille

Kohta juhannuksen jälkeen, kun tiet olivat sen verran kuivanneet, että kestivät kuorma-auton painon tilasin kolme kuormaa trompoolia.
Traktori tuli samoihin aikoihin ja penkasti keittiön maapohjan. Laittoi salaojaputken, että rinteestä tuleva vesi ei jää pehmittämään maata rakennuksen alla, kaivoi kannot pois ja pinosi ne kasoihin.
Hienompaa hiekkaa en tilannut, vaan keräsimme trompoolissa olleet isot kivet tukemaan ja täyttämään isommat kolot ja soralla tasotimme pohjan ja hyvä tuli.
Sain muutaman pölkyn, jotka miehet laittoivat asianmukaiseen kuntoon, ts. tervahuopa alle ja päälle. Tukeva pohja, kyllä sen pitäs kestää raskaampaakin painoa.
Myyjä oli tiedustellut alustavasti paikallista kuorma-autoilijaa, jolla olisi kunnon hiop-laitteet. Sain myyjältä autoilijan puhelin-numeron, ja hänen kanssaan sovin päivän jolloin kesäkeittiön voi tuoda. Se olikin jännä päivä. Ensisijainen jännitys, että kesäkeittiö saadaan ehyenä pois auton lavalta. Kun kuorma-auto sitten peruutti rantaan, sekin huoli oli pois, sen verran jykevät nostolaitteet kuorma-autossa oli, että pois tiehensä.
Yllätys tulikin vastaan kun keittiö piti asetella pölkkyjen päälle? Pölkyt oli liian leveällä. Miten voi olla? Lopulta saimme keittiön paikoilleen, tuo 'leveys' ei sitten ollutkaan niin vaarallinen, vaan pystyimme hyödyntämään pölkkyjä terassin tukemiseen.
Ennen lomareissulle lähtöä teimme vielä terassin ja loppufiksauksia jatkamme kun taas on sopivaa aikaa. Fiksaukset eivät kuitenkaan estä kesäkeittiön käyttöä. Toivotaan, että tuo 'kesä' tulis takaisin. Lämpimät illatkin riittäs !!

6 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Oi kuinka kaunis ja hyvällä paikalla. Kyllä nyt kelpaa kokkailla!

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos Leena. Kyllä itsekin tykkään ja hienosti näkyy auringonlaskut. Vaivansa palkitsi :)

Päden paja kirjoitti...

Voi miten ihanalta näyttää ja millä paikalla, aivan upea!!😍 On siinä keittiön pystyttämisessä hommaa...vaan kiva on sitten nautiskella kesäkeittiön herkuista:) Mukavaa elokuun jatkoa sinne♥

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos. Ideoita kesäkeittiössä lisätuunaukseen on vaikka kuinka .... ehtis vain ne toteuttaa ennen talvea :) Kaunista loppukesää sinulle.

Sarin kotona kirjoitti...

Hieno kesäkeittiö!
Tuolla kelpaa kokata!
Hyvää alkanutta viikkoa!

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos Sari! Tuli mieleinen kesäkeittiö, vaikka joutuu jotain fiksausta tekemään. Mukavaa viikoa.