torstai 23. toukokuuta 2024

Pikakeikkaa kesän alkuun....

Viimeinkin saimme järjestettyä yhteistä aikaa mökille menoon. Poika on pitänyt mökkikäynneillään huolta, että paikat ovat kunnossa. Ohjeeni mukaan on seurannut vedenpuhdistajan, peruslämmön ym. toimintoja. Hyvä ne oli itsekin käydä tarkistamassa ja olihan siellä tekemistäkin. Olin koonnut listan "pakko tekemiset" jo kotona, siispä suunta mökille.

Isot ikkunat olivat antaneet lämmön hohtaa sisälle, joten ei tarvittu kuin kunnon tuuletusta. Vilpoinen tuuli puhalsi järveltä. Ovet avattiin, parven ja pesutilojen ilmanvaihtoventtiilit avattiin selkoselleen, tuuli puhalsi vähän joka nurkalta ja toi raikasta ilmaa sisätiloihin. En ollut sulkenut ilmanvaihtoventtiilejä kokonaan talven ajaksi, joten "seisovaa hajua" ei sisällä ollut.

Mökkitiekin oli kohtalaisessa kunnossa. Auramies oli lanannut tien ja pahimmat rikot olivat tasoittuneet. Kesä kuivattaa tietä. Sähkölinjoille kasvaa puita, jotka Elenia ilmoitti hoitavansa. Ts. kaataa puut ja mökkiläinen hoitaa puut pois. Se tietää kesän päälle puiden pätkimistä. No muutenkin siellä on puita sirklattava, ei lisä pahaa tee :)
Ilta pimeni ja kuu loi valokajon järvelle. Porukka nukkumaan, että aamulla jaksaa nousta ylös. Mökillä muuten nukkuu hyvin :)

Virkeänä aamuun. Aamupalan syönti ja sitten hiekkaa pari kottikärryllistä keittiön oven eteen. Saatiin veden syömä kohta tasoitettua ja tarkistettua muutenkin, miksi kohta painuu. Onneksi ei vahinkoa ollut. En ole innostunut kiinteän terassin laittoon noiden ovien eteen vaan niissä on laatat. Vedenpuhdistajan ajastus ja tyhjennyksen kirjaaminen. Jääkaappi/pakastimen sulattaminen ja yliaikaisten elintarvikkeiden poistaminen. Siinä se lauantaipäivä pikkuhiljaa kului eri askareita tehden ja nälkäkin tuli. Laitoin lohen savustimeen, tytär laittoi salaatin ja kermaperunat paistuivat uunissa.

"Syönnin jälkeen emme tee mitään" tai niin kuvittelimme, mutta eihän sitä malttanut. TV-antenni oli laitettava. Poika kiipesi katolle ja minä ohjeita antamaan tikkaiden alapäähän. Hyvin sai kohdistettua, kun suuntasi uuden antennin vanhan antennin suuntaan.
Kyllä se tosi on, että mökillä ei tekemiset lopu. Niin tässäkin tapauksessa, jäihän sinne tehtävää, mutta ainakin tärkeimmät saimme tehtyä. Kesän päälle voi "harrastella" muut työt. Sunnuntaina lähdimme puolenpäivän aikaan ajelemaan kotiin, ja olimme todella tyytyväisiä aikaansaannoksiimme mökillä. Poika ehti vielä puhdistaa rännitkin :) ja lauantaina lämpesi tynnyrisauna.

Ei kommentteja: