lauantai 26. kesäkuuta 2010

Unet käyvät toteen .....?

Joskus parikymmentä vuotta sitten näin jatkuvasti unta rakentamisesta. Unessa oli vanha talo, jota sitten rakensin/korjasin yökaudet. Unessa oli toinenkin henkilö mukana, mutta häntä ei näkynyt, sen vain tiesi. Unet olivat niin todellisia, että aamulla herätessäni voimat olivat aivan loppu. Joka yö oli eri rakennus ja aina se jäi kesken. Edellisen yön kesken jäänyt talo ei tullut uudelleen uniin. Talot kummittelivat unissani noin viisi vuotta. Kerroin unista lähimmälle työkaverille, joka totesi, että sinä tulet joskus rakentamaan. Nauroin, että en minä vanhoja taloja halua prepata, kun ne eivät ehdi yhden yön aikana valmistua, vaan olisi paljon mukavampi rakentaa uutta.

Siinä vaiheessa en vielä tuntenut miestä, josta oli tuleva tämä unien toinen henkilö. Kohta yhteenmentyämme unet alkoivat toteutua. Vanhaa 50-luvun taloa ruvettiin korjailemaan, seiniä vuorattiin sisältä ja uutta pintaa niin ulos kuin sisälle oli tehtävä. Taloa laajennettiin siinä samalla, pesutilat oli saatava 'maan pinnalle'. Ne olivat kellarissa, niinkuin yleensä tuon ajan taloissa. Siinä korjauksessa toistui nuo näkemäni unet, viimeistelytyöt jäivät kesken.

Koko näiden yhdessäolovuosien aikana on rakennettu aina jotain. Ja melkein kaikki jäivät enempi tai vähempi kesken. Sanoinkin miehelle, että minä olen jo unissani nähnyt tätä rakentamista, ja ne eivät valmistuneet, kuten nyt tapahtuu koko ajan! .... Kaiken huippu on tämä nykyinen kesämökki, joka sekin jäi kesken.

Ei kommentteja: