Korona - epidemia

"Koronavirukset ovat ryhmä yleisiä viruksia, jotka aiheuttavat ihmisellä yleensä lievän hengitystietulehduksen.

Joulukuussa 2019 alkoi Wuhanin maakunnassa Kiinassa epidemia, jonka aiheuttaja on ihmiselle uusi koronavirus. Sen aiheuttama tauti on viralliselta nimeltään COVID-19. Taudinaiheuttajavirus on nimetty SARS-CoV-2-virukseksi."

Paikallinen lääkäri oli varoittanut viruksen vaarallisuudesta ja leviämisen vaaroista, mutta hänen sanomaansa ei otettu vakavasti, ei paikallisesti eikä maailmanlaajuisesti. Myöhemmin ko. lääkäri kuoli samaan virukseen.

Nyt ollaan huhtikuun alussa (3.4.) ja virus on levinnyt maapallolla joka paikkaan. Suomi on pikkuhiljaa suljettu maaliskuun aikana. Kaupat ja apteekit ovat auki, yli 70-vuotiaat on määrätty karessiin, tarkoittaa, että on pysyttävä kotona ja vältettävä lähikontakteja, turvaväli on 1-2 metriä.

25.4.2020 Uudenmaan alue oli suljettuna, nyt se on ollut avattuna viikon. Tiukennuksia ei ole purettu. Hallitus tarkastelee koulutiukennuksia. Opettajien ja vanhempien toivomus olisi, että koulut olisivat suljettuina toukokuun loppuun ja avautuisivat, jos mahdollista syyskuussa.

6.7.2020 Sulkuja on purettu, mutta korona ei ole maailmalta loppunut. Suomen tilanne on parempi, muutamia tartuntoja on esiintynyt. Ruotsin tilanne on huono, Jällivaarassa puhkesi voimakas koronatarunta, Enontekiöllä Norjan puolelta on tullut muutama.

6.11.2020 Kuntien terveysviranomaiset ja virkamiehet saavat päättää koronarajoitukset baareissa, ravintoloissa ym. yhteistapaamisissa. Suositus maskeille elintarvikekaupoissa ja muissa tiloissa joissa ei saa 2 metrin suositusrajaa. Toinen aalto ja korona on aktiivinen edelleen. Ensivuoden puolelle menee......

28.11.2020 Tartuntoja E-P:llä! Koko maan tilanne yli 600. Rajoitukset ovat kiristyneet. Uudenmaan alueella. Alueviranomaiset saavat hoitaa omien alueidensa asiat. Hallitus ei ole vielä asettanut poikkeustilanteita valtiovallan määräyksestä.

14.3.2021 Tartunnan saaneita viikottain on jo n. 600-800 paikkeilla. Maassa on maskipakko. Koronatestipakko lentokentillä on tullut voimaan. Tartunnan ovat laajentuneet keski-ikäisiin ja koululaisiin myös. Rokotteita ei saa tilattuja määriä. Hosumisen meininki ....

Ei kommentteja: