lauantai 14. tammikuuta 2012

Vuodenvaihde - uusi vuosi 2012

Savusauna lämpeni koko päivän :) Ilmakaan ei ollut kylmä ja olimme päättäneet, että Uutta Vuotta otetaan vastaan perinteisesti. Savusaunan lämmitys tuli päätettyä edellisenä iltana, vaikka siitä puhuttiin aikaisemmin. Ja sauna tosiaan lämpesi koko päivän. Nuori väki oli myös tullut ottamaan uutta vuotta vastaan. Tytär ei innostunut savusaunan löylyistä, mutta nuori mies oli innokas tutustumaan savusaunaan, ja ei pitänyt hassumpana kokemuksena.

Järjestimme saunassa käynnin ja ruokailun hyvään aikaan, että nuori polvi pääsee ampumaan raketteja ja valaamaan tinaa. Raketin ammuntaa olivat jo aloittelemassa kun me viimeiset kylpijät tulimme sisätiloihin. Naureskelivat vain, että kylläpä te viivyitte. Kyllä noista löylyistä nauttiikin, siksi pehmeät ja sielua hivelevät ne ovat.

Raketeista oli suurin osa ampumatta ja ne ammuttiin puolenyön maissa.
Illan mittaan valettiin tinat, ja naurettiin niiden tulkinnoille. Näytti, että kaikki lähtevät vetten päälle. Veneitä ja kaiken muotoisia paatteja näkyi varjokuvina seinällä, hih. Minä en venettä saanut, mutta tulkinta tuli minunkin valulleni :)

Vuosi 2012 on alkanut. Toivotan hyvää alkanutta vuotta teille kaikille, jotka täällä blogissani vierailette!

5 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Mukavaa alkanutta vuotta!
Voi kun pääsiskin savusaunaan...

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kuulostaa mahtavalta juhlinnalta. Varsinkin tuo savusauna olisi upea kokemus.Eipä ole tullut käytyä muuta kuin kylmässä savusaunassa.
Upeat rakettikuvat olet onnistunut laukomaan. Toisin kuin eräät, Räps jälkeen raketin -tyypit;)))
Oikein, oikein onnistunutta alkanutta vuotta Sinulle ja perheellesi toivottelee Kaisa

Leena kirjoitti...

Hyvää ja mielenkiintoista alkanutta vuotta toivottelen!

Marjatta kirjoitti...

Lasuudenkodissani oli ja käytiin savusaunassa.2010 tuli käytyä Kukkolafosen sweden nimisessä pakassa savusaunassa,tyttäreni Karonkkajuhlissa.
Vanhavuosikin teillä tuli ammuttua taivaan tuuliin.Saunassa hellittiin itseä.Tinat toi tulevaisuutta.

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos kaunis :))