torstai 12. huhtikuuta 2012

Vettä sataa - kevät tulee

12.4.2012
Aurinkoa, sadetta ja mittarissa plussa-asteita. Se tietää lumien sulamista. Pääsiäinen meni mukavasti. Muutamaa päivää aikaisemmin oli kaadettu kolme todella isoa haapaa rinteeseen. Niitä sitten pääsiäislauantaina kiskottiin ylös tasamaalle yhteisvoimin, pitkinä runkoina mokomia. Tottahan vinssi oli apuna ja hyvä vetoapu olikin. Puiden kiskomisessa meni aikaa. Kun rungot lopulta saatiin sopiviin paikkoihin oli aika mennä sytyttelemään kokkoa. Aikaisemmin olimme kantaneet kaadettujen puiden risut kokkopaikan viereen, josta niiden siirtely kokkoon kävi joutuisaan.
I pääsiäispäivänä osa porukasta innostui sähkösaunasta, vaikka savusauna oli myös lämmitetty. Alkavan kevään kunniaksi halusimme nauttia savusaunan löylyistä. Kun lopulta olimme valmiit menemään saunaan se vetelikin viimeisiä ... hienoinen pihinä kuului kiukaasta ja lämpöä ei paljoa herunut. Nuoret miehet olivat olleet ennen meitä ja ottivat olletikin kunnon löylyt.

II pääsiäispäivänä nuoret lähtivät ajelemaan kotiin ja me lähdimme laavulle paistamaan makkaraa ja nauttimaan laskevan auringon viimeisistä säteistä. Kevään tuloa tietää pihalle ilmestyneet linnunpöntöt, mökílle vietäväksi. Telkän pönttö on hieno, se on paljon kookkaampi kuin nuo muut pöntöt. Ehdotin kerrostalon tapaista yhdistelmää linnuille asuinsijaksi, mutta ei ottanut ideani tuulta purjeisiin :) Ja tokkopa linnutkaan olisi siitä innostuneet :)
Perjantaina 20.4.2012 on mökin lopputarkastus. Katsotaan miten käy!

8 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Lykkyä tarkastukseen ja mukavaa kevättä

Leena kirjoitti...

Onnea tarkastukseen, helpottaa varmaan!
Ihanaa kevättä sinne mökille!

Marjatta kirjoitti...

No eiköhän savusauna saa kylpiöitä toisellekin kerralle.Kovasti toivotan onnea lopputarkastuksellesi.

Rahkasammal kirjoitti...

Vautsi, kaikki oli ok. Lopputarkastus meni läpi :)

Kirsikka kirjoitti...

Kivaa kun lopputarkastus on oukei. Hyvää viikonloppua .

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos, samoin sinulle mukavaa viikonloppua :)

Valokuvaaja kirjoitti...

Mukavaa kevättä sinulle :)

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos, samoin sinulle mukavaa kevättä :)