perjantai 13. kesäkuuta 2014

Mangaani haisee..... vedensuodatin?

Oli kevättalvi. 'Mökillä haisee mangaani!' pojat totesivat, kun palasivat mökkireissulta. Siinä sitten pähkäilivät syytä miksi/mistä sitä hajua tulee. 'Onkohan kaivon vesi liian korkealla, se ilmastointiputki on tukossa' jne. Verkko on putken päässä, ei putkeen elukoita ole voinut mennä ja kaivonkannessa on myös ilmastointiputki.

Käynnistyikö vedensuodatin? kysyin. Vedenhuuhtelu tapahtuu joka toinen päivä, ja nämä olivat mökillä kolme päivää. Eivät olleet kiinnittäneet huomiota, sanoivat.
Vedensuodatin on siis rikki, totesin. Otatte puhdasta vettä mukaan kun menette uudelleen. Jos käytte tynnyrisaunassa niin järvestä saatte vettä, muutenkin te siellä avannossa käytte. Ei sinne viitsi mennä on niin paha haju.....! Tottahan se on, mangaani haisee kuin mätä kananmuna ja vettä ei saa käyttää talousvetenä ....

... yhteys WatManniin
Pari kuukautta kului. Sinä aikana nuoren miehen kanssa mietittiin ja katsottiin WatMan-sivujen ohjeita. Puhdistimme ejektorin, ei käynnistynyt, ajastimme kellolaitteen... kello tikitti, mutta autuaasti hyppäsi ajastuksen yli. Otin yhteyttä LVI-liikkeisiin ja kyselin ammattitaitoista henkilöä huoltamaan vedensuodattimen. Ei apua, vedensuodattimen huollon osaavaa henkilöä ei löytynyt.

Onhan vedensuodatin saatava kuntoon ja otin yhteyttä WatMannin myyntiin ja sieltä aluepäällikkö puhelimeen. Sitten rupesi tapahtumaan. Viikon päästä oli lähimmän WatMan huoltoja tekevän firman miehet mökillä.

Täyshuolto .... suodattimen tyhjennys

Vanha jauhe oli paakkuuntunut ja tässä kuvassa näkee kuinka tehokkaasti vedensuodatin puhdistaa veden .... nuo mustat alueet jauhekasassa on juuri sitä mangaania.

Laitteen pesu ja uudet jauheet

uusi digitaalinen kellolaite

painesäiliön paineistus suodattimelle sopivaksi. Ja tämä kaikki muutamassa tunnissa.

Seuraavana päivänä firmasta soitettiin ja kysyttiin laitteen toimivuutta. Vedenpuhdistaja oli juuri käynnistynyt kun soitto tuli, iloisena vein puhelimen vesihuoneen ovelle, että soittajakin kuulee vedensuodattimen huuhteluäänen. Hassu minä :)

Olen todella tyytyväinen WatMannin asiakaspalveluun.
Ja tärkein kaikesta ... mangaanin haju on häipynyt!

5 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

JIPII.....Nyt on sinun kiva nautiskella. Olet päässyt Herran rauhaan. Eiku korvasieni metsään sillä,kaikki on valmista.

Rahkasammal kirjoitti...

Kyllä näin on, vesi on elämän eliksiiri, hih, hih!

Kirsikka kirjoitti...

Valtakunnassa kaikki hyvin.
Mukavaa kun vesi on taas parempaa ja hajut tiessään on se mangaani aika kiusallista . Hyvää viikonloppua.

Rahkasammal kirjoitti...

Näin on :) Nyt on raikas ilma huoneissa, kun vedensuodatin toimiin, eikä mangaani tuoksu. Aurinkoista viikonloppua:)

Jouko kirjoitti...

Hieno kuulla että vesi on taas parempaa! Naapuri kertoi hiljattain, että huomasin ihmeellisen maun juomavedessä. He päätyivät lopulta ostamaan vedensuodattimen jonka sai hanaan suoraa kiinni. Meillä on onneksi toistaiseksi pysynyt aivan hyvänä.