perjantai 5. maaliskuuta 2021

Pulla tuoksuu perjantaina ...

... voishan se tuoksua vaikka maanantaina. Otin uudelleen areenalle tuon kiertoilmauunilla paistamisen. Jostain luin, että 20 astetta pienempi lämpölukema pitää olla, jos paistaa kiertoilmalla. Ja tottahan se oli. Peruna- ym. laatikot olen paistanut tavallisella uunilla, ts. ilman kiertoilmaa. Ja hyviähän niistäkin tuli. En tiedä miksi mulla on tietynlainen antipatia tuohon kiertoilmaan ?

Viikolla tein sämpylöitä ja tänään pikkupullia. En voi moittia, hyvin ne paistui.
Viikolla ajoi auto pihaan. Kuski pyöräytti auton ympäri ja kättä heilauttaen marssi ovelle. Kuka se on, pähkäilin, eihän sitä maskin takaa tuntenut. Avasin oven, ja 'tuttuhan' se oli. Olin samaiselta myyjältä ostanut joskus pölyimurin, ja nyt oli sitten myymässä ilmanpuhdistajaa.

Siinä sitten piti näytöstä ja esitteli laitetta. Olin joskus aikaisemmin puhunut pojalle jonkinlaisen ilmanpuhdistajan hankkimisesta. Silloin ei vielä ollut tietoa mistään koronasta, kunhan suunnittelin. Nyt tähän korona aikaan ilmanpuhdistajan hankkiminen ei ollut yhtään utopistista.

Olen vähän kaikelle allerginen, pölylle, tuoksuille, siitepölylle jne. siihenkin ilmanpuhdistaja auttaisi. Niinpä tein kaupat. Olen huomannut jo, että on ollut parempi hengittää, nenä ei ole kokoaikaa tukossa. Luulin yhteenaikaan, että olen saanut koronatartunnan, juuri tuon tukkoisuuden vuoksi. Koronatesti otettiin, ja oli negatiivinen. Joten nyt liputan ilmanpuhdistajan puolesta :)

4 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Oi miten onnistuneen ja kauniin näköiset pullat olet paistanut. Minä paistan aina kiertoilmalla pullat ja sämpylät ja joskus jotain haudutus ruokaakin. Varmasti hyvä peli tämä ilmanputsaus laite. Minä kärsin tänäkin talvena ihan hirveästi kuivasta huoneilmasta. Meillä on kyllä ilmankostutin makkarissa ollut jo useamman kuukauden. Minulla on myös nenä tukossa kesät talvet. Varmaan auttaisi minunkin oloani tuo laite.

Rahkasammal kirjoitti...

Olen ollut tyytyväinen tuohon ilmanpuhdistajaan. Toimii automaatilla ja manuaalisesti. Olen käyttänyt automaattia ja silloin ei tarvi sitä kytätä kokoaikaan, pysähtyy itsekseen, kun on putsannut ilman. Aivan oudolta tuntuu kun voi hengitellä nenänkautta. Kannattaa kyllä harkita!

Leena kirjoitti...

Ooh, maistuis! Minä en vissiin osaa edes käyttää kiertoilmauunia, aina sillä tavallisella paistan.

Rahkasammal kirjoitti...

Onneksi noissa kiertoilmauuneissa on mahdollisuus käyttää ns. perinteistäkin uunia kiertoilman ohella. Säätöjä on vino pino! Tottumiskysymyshän tuo kiertoilma on, eiköhän sekin tule ajankanssa tutuksi.