perjantai 29. lokakuuta 2021

Lokakuu loppuu - joulu joutuu

Nähtäväksi jää miten tuleva talvi mennään? Viime talvi oli koronan vaivaama, ja pahalta näyttää tulevakin. Itse en pidä maski suositusta pahana. Harmi vain, ettei tunne tuttuja, kun silmät vain näkyy. Muutaman kerran olen huomannut, että luulet tuntevasi jonkun. Aikasi kun tuijotat, niin eihän se tuttu ollutkaan.

Kotoa kaadettiin viisi isoa ja vanhaa pihapuuta ongelmapuina. Pelättiin, että joku kerta kaatuvat kovien myrskytuulien aikana. No terveitä näkyivät olleen. Valoa saatiin tontille ja parempi veto takan savupiipulle. Muutama vuosi sitten piha-aluetta pohjoisen puolelta suojannut kuusiaita kaatui kovalla myrskyllä. Samalla puut runnoivat pyykkitelineen, joka meni aivan pilalle. Jos pyykkiteline ei olisi osin pysäyttänyt puiden kaatumista, niin toinen vaihtoehto olisi ollut puiden kaatuminen varastorakennuksen päälle. Niin ei onneksi käynyt.

Ei olla vielä suunniteltu, että miten joulu vietetään .... mennäänkö mökille? Lunta on tullut keski-suomeen, suomenselkä jakaa aina lumen ja sulan. Tässä odotellaan ensimmäisten räntäsateiden tulemista.

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Niinpä, viimeksi eilen laitoin ystävälle viestin, että olitko siihen ja siihen aikaan Keljon Cittarissa, en kehdannut tervehtiä.... no ei hän ollut!
Tätä tää nyt on, itselläni tosi vaikeaa noiden maskien kanssa, silmälasit aina huurussa, mutta näillä mennään!
Hyvää viikonloppua sinulle!

Rahkasammal kirjoitti...

Totta, aina saa olla asettelemassa maskia, kun silmälasit huurtuu. Sattui kerran, että yksi mummeli rupesi tuijottamaan, en kyllä tuntenut .... vaikka kuinka mietin ja tuijotin vastaan. Siinä se kauppareissu meni. Tuijotukseen tottuu!!!!!