lauantai 21. toukokuuta 2022

Rosetit inspis

Nyt minä teen rosetteja! Rosetithan ovat kuin tippaleipiä, kumpikin tarvii apumuotin, joka muotoilee halutun kuvion. Eihän minulla mitään rosettirautaa ollut, ja ohjekin oli vielä netissä. Haeppa ensin tarvikkeet ja tee sitten luennoin itselleni. Pojalla oli käynti kylällä ja löysi rosettiraudan, hyvä. Netti auki ja sieltä löytyi rosettitaikinan ohje. En ollut sitä koskaan tehnyt kuin en tippaleipiäkään. Olin yllättynyt, että ohje oli noinkin simppeli, jonka sieltä alkukättelyssä kopioin. Taikinan teki nopeaan, mutta aikaa meni rasvassa paistamiseen. Ei ne kyllä paljon miltään maistu, olisin voinut lisäillä makuja, mutta en sitä tehnyt. Mutta rosetti inspis tuli koettua, hyvä :)
Laitan tähän vielä rosettitaikinaohjeen:
_ _ _ _
2 munaa
1 1/2 dl maitoa
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Uppopaistamiseen: rypsiöljyä
_ _ _ _
1. Laita rypsiöljy kuumenemaan paksupohjaiseen kattilaan.
2. Vatkaa matalareunaisessa kulhossa kevyesti munien rakenne rikki. Lisää muut aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Vatkaa taikina tasaiseksi.
3. Kuumenna rosettirauta ensin pitämällä sitä vähän aikaa kuumassa rasvassa +180 ast. Kasta kuuma rauta taikinaan niin, ettei raudan päälle tartu yhtään taikinaa. Nosta rauta kattilaan ja kypsennä rosetti kullanruskeaksi.
4. Irrota/nosta kypsä rosetti veitsellä raudasta, jos ei ole jo irronnut kattilaan, talouspaperin päälle valumaan.
5. Nosta rosetit tarjolle ja ripottele pinnalle sokeria.

Ei kommentteja: