maanantai 13. toukokuuta 2024

Mites se nyt näin meni .....

Ollaan toukokuun puolessa välissä. Tuntuu että aika menee todella joutuisaan kun päästiin tuosta koronasta suurinpiirtein eroon. Erilaisia variantteja siitä on kyllä liikkeellä, mutta THL:n mukaan ne eivät ole niin vaarallisia kuin alkuperäinen. Näin jälkikäteen on sitten selvinnyt, että aavistukseni ja vastahakoisuuteni korona rokotteisiin oli sittenkin perusteltua. Eräs iso lääkefirma on nyt myöntänyt, että sen rokotteissa on ollut tuo hyytymistekijä vaara ts. veritulppa riski. Itse seurasin noiden keskustelua, ja sen ajan presidenttimme kysymystä: Miksi niin paljon iäkkäitä ihmisiä kuoli koronaan? En ole löytänyt vastauksia, mutta tuon lääkefirman kertoma, että rokotetta annettiin alle 60 vuotiaille ja näilläkin oli tuo veritulppa vaara, sitten lääkettä annettiin yli 60 vuotiaille ja vanhuksille laitoksissa, muuta rokotetta ei siinä vaiheessa ollut/tai ei annettu. Korona oli raju herätys pumpulissa uinuvalle maailmalle.

Aika on mennyt myös mökillä, poika on pitänyt paikoista huolta. Ja kaikki on hyvin...... mitä nyt luonto on tehnyt temppujaan. Niitä pitää hoitaa/korjailla kun kesällä siellä ollaan. Talvella satoi lunta, niin paljon, että rikkoi taas tv-antennin. Voi, että ottaa päähän. Ei arvattu kun asentaja kävi, ettei tuo tuollaista haroketta, tottahan siihen lumi tarttuu.
Pyysin poikaa ottamaan kuvan antennin murtumakohdasta? Sehän on suorastaan katkennut, sitä siinä saa kun tavarat tehdään miten sattuu. Onko tarkoitus tehdä antennistä mahdollisimman kevyt, ja käytetään sitä myöten jotain kevyttä metallia .... alumiinia tai jotain muuta? Eihän ne kestä pohjoisen sääoloja, mahdollisesti pakkanenkin metallia heikentänyt. Ota siitä selvää. Poika aikoi asentaa uuden antennin. Tuli jo mieleen, että pitääkö tuo antenni vaihtaa lautaseen. Sitä pitää harkita seuraavan antennin jälkeen .... jos sekin rikkoontuu.
Tiekin on "säilynyt" kuuleman mukaan kohtalaisessa kunnossa, mitä nyt muutama kohta on ruvennut kukkimaan. No kyllä se siitä kun kelirikko hellittää.

Ei kommentteja: