torstai 9. heinäkuuta 2009

Risuja, risuja .....

Siivosin nuorenmiehen kanssa rannan ja rantapolun. Puiden sahauksen yhteydessä oli tielle kertynyt useita kasoja sahanpurua ja risuja, ne oli saatava pois ennen maatumista. Nuorimies innostui vielä keräämään rantametsiköstä sinne jääneet oksat ja risut. Niitähän oli ja lisääkin löytyy, mutta onneksi isommat ovat jo siisteissä kasoissa.

Eivät kyllä komista rantaa, mutta ovatpahan ainakin kasoissa.


Sammalkuva, ettei Rahkasammal unohdu ;)

8 kommenttia:

Sulo Heinola kirjoitti...

Kyllä oli kaksi niin hienoa kuvaa etteivät ne jätä kylmäksi. Risut saisi varmaan hävitettyä pienellä hakkurilla muotoon jossa sille olisi mökillä käyttöä.
Rahkasammal taas on katoava luonnonvara johon ei kyllästy.

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos kuvakehuista;) Pitää katsoa mitä noiden risujen kanssa tekee, hakkurin käyttökin on käynyt mielessä ... hyvä kun saimme suurimman osan kuitenkin kasattua. Kaunis sammal lajissaan, Rahkasammal :)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Voi jos pääsisi käsiksi tuohon kasaan! nam. vaikka mitä saisi aikaan.
Sahanpurukin on mainio materiaali askarteluun.
Teet vaan erikeepperistä ja vedestä löysähköl litkun ja lisäät sinne puruja. Sit vaan piparimuotteihin taputtelet mössöä ja voi kun on kivoja koristuksia.
Intoa puuhommiin,itse olisin innolla mukana savotassa jos tarvis apua.vaikka näin virtuaalisti/// puita pinoon ja sillee:D

Rahkasammal kirjoitti...

Tuossa kasassa on katajanoksiakin, joista teen jotain kun ehdin. Sahanpuruvinkkisi on muuten pantava mieleen ... purua on iso jätepussi varastossa :) Voi kun kiva saada virtuaalista apua .... isäntä oli jo tehnyt klapit ja pinonnut ne hienosti! puita ei enään tarvi kantaa .... saamme vain taiteilla risuja :)))

Marjatta kirjoitti...

Kyllä siinä on ollut puurtamista täydenkuun aikana.Katsos ettei metsähiiret ala pesimään kasassa,olletikki käärmeet noin isoissa sammalkasassa.En pelottele mitenkään mutta,jos on kuuma kesä siellähän ne viihtyy.

Rahkasammal kirjoitti...

Ei ollut täysikuu, vaan iltapäivä kun töitä tehtiin ;D Tuolla tontilla vilistää noita metsähiiriä, päästäisiä, sisiliskoja, sammakoita sun muita metsän eläviä, mutta käärmeitä ei ole vielä näkynyt ... toivottavasti niitä ei tule näkymäänkään!

Anonyymi kirjoitti...

Olen varmaan ennenkin kertonut, että pidän kanssa tosi paljon sammalista, niiden kauneuteen ja pehmeyteen, tuoksuun, ei sitten kyllästy. Ja sinun rantavahtisi on muuten ihana! Olen jo pitkän aikaa etsinyt omaa mörrimöykkyä kuusen alle, tuli kuvastasi mieleen et ehkä sopivasta kannosta sellaisen saisin.

Rahkasammal kirjoitti...

Keijukainen; Jostain kuvasta näin samansuuntaisen pölkkykuvan, sovelsin mallia tuohon kantoon, joka oli valmiina! Sammalet ovat kauniita, niitä on niin monenlaisia ja monen värisiä!;)