torstai 15. maaliskuuta 2012

Lumet sulaa

15.3.2012
Pikkupakkanen -6 astetta. Kevät tekee tuloaan ja mökin lopputarkastusaika lähenee. Mökki on hyvällä mallilla, joitakin listoja vielä pitää laittaa parvelle. Soitin firmaan, joka tekee noita lattiatöitä ja sovittiin, että ilmoittaa sopivan ajankohdan kun tulee tekemään hionnat ja laminaattien laiton. Joten ootellaan.

Mökillä olen ehtinyt käymään kerran joulun jälkeen, pikavisiitillä sekin. Pojat ovat olleet muutamana viikonloppuna. Nuoret miehet ovat innostuneet avantouinnista, ja tynnyrisaunaa ovat lämmittäneet. Pitäs mökille ehtiä itsekin. Miten tuo aika kuluu? On ollut hautajaisia ym. Vanhimman siskon hautajaiset oli pohjoisessa, siellä viivyimme muutaman päivän. Omat 'entiset työt' on hoidettava. Puusavottaa, risujen keräämistä pääsiäskokkoon siinä samalla. No laiska töitään luettelee, olkoon. Vaikka eläkeläinen sais kyllä jo olla paikoillaan ..... no sehän taas minulta ei onnistu, vaikka eläkeläinen olenkin.

Käytiin pilkillä, eräänä kauniina päivän. Oli kuulemma laitettu paras vapa ja koukku 'rouvalle', että siitä vaan. Kylmähän siellä tuli, aurinko lämmitti ja vahva kerrospukeutuminenkin oli laitettu, mutta eipä kylmyys vauhtia haitannut. Saalistakin saatiin peräti neljä kohtalaisen paistokokoista ahventa. Yhden n. 400 g sain taiteiltua jäälle, meinas avanto käydä ahtaaksi, mutta ylös se tuli. Tottahan olin tyytyväinen, kaikkien aikojen kalansaaliista.
Näpsäisin kuvan tuosta ensimmäisestä kalasta. Arvelin, että pilkkimuisto on saatava ..... jos vaikka muita kaloja ei tule, mutta tulihan sieltä. Mukava päivä kaikkinensa.

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Olen ollut kerran elämässäni pilkillä. Isäni oli sitä kaiket vapaa-ajat. Mikäs sulla nyt niin kiirettä pitää?
Hyvää keväänodotusta. Täällä sairastetaan flunssaa, jo toisen kerran.

Rahkasammal kirjoitti...

Heippa Leena. Olen saanut itseni siihen tilaan, että kolmessa taloudessa on oltava vuoronperään. Tai ainakin pidettävä silmällä :))) Mutta ei se mitään, kevät tulee ja aurinko paistaa. Paranemisia sinne teille.

Marjatta kirjoitti...

Kyllä kuule minäkin pähkäilen tuon jalan ja kevään kanssa.Menee toukokuulle kuntoutus.Kuljen Ilkassa joka on Lks:n yhteydessä.Kyllähän minä ahvenia käyn omassa mökkirannassa juksaamassa niinkuin sinäkin,vai? "Onhan sinulla hulppeet oltavat".Ahvenet odottaa tuloaan potkukelkkailian luo ja pataan.

Rahkasammal kirjoitti...

Kyllä se jalka siitä paranee, kun hoito etenee. Taitaa jäät kohta sulaa, kun taas pilkille ehtii:) Kyllä pilkillä kiva on olla, kun on tarpeeksi vaatetta päällä.