tiistai 10. heinäkuuta 2012

Liiteri valmistuu

10.7.2012
Viikko sitten olimme isolla porukalla tekemässä liiterin töitä. Pojat auttoivat seinien ja katon kanssa ja hommat hoituivat. Katon pohjalaudoitus oli nuorille miehille oppitunti ison naulaimen käytöstä. Lujaa pitivät laitteesta kiinni ja saivat naulaamisen sujumaan hyvin. Välistä piipahtivat maan tasalla, sitten taas tikkaille ja ylös katolle.
Nuoret lähtivät sunnuntai-iltana ja me jäimme jatkamaan töitä. Maanantaina oli peltikaton teko. Ilma oli mitä kaunein ja me roikuimme katolla .... niin väärin. Hiki otsalla työnsin peltejä räystään yli .... välillä uuden pellin hakua .... ja taas pellin suunta ylöspäin. Katto saatiin tehtyä vaikka akkuporakone otti suunnan alaspäin. Onneksi ei hajonnut kun otsalleen kumahti maahan, olisi siellä toinen kone ollut jos ensimmäiselle olisi käynyt kalpaten. Muutaman kerran jouduin itsekin käymään katolla, katselimpa siinä sivussa myös maisemia.
Lattia valmistui tiistaina. Ovi ja harjapellit kun vielä laitetaan niin sittenpä liiteri odottelee kyllästettä. En taida maalata liiteriä tälle kesälle, eiköhän tuo kylläste suojaa sitä talven viimoilta.

8 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Kaunis on liiteri, kuin pieni mökki. Omin käsin rakennettu, arvokasta kädentaitoa.

Marjatta kirjoitti...

Katsos kun yön hämärässä olit viellä kiirehtinyt bloggaamaan,liiterinteon oheessa.Lopputulos mitä hienommin voi sujua."älä mene kolmastoista perjantaina katolle".Tiedät miksi.

Kirsikka kirjoitti...

Komia liiteri ja pian valmis. Kyllä siinäkin on monta hikipisaraa saanut vuodattaa. Hyvää viikkoa.

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista. En mene katolle perjantaina, hih!

Marjatta kirjoitti...

Kyllä liiterin teon voi keskeyttää humiseksi, 13.7.2012 ja syödä jäätelökakkua. täytyy ihan julkisesti onnitella s...... päivän aattona.

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos, kakku oli hyvää :)

Anonyymi kirjoitti...

Nätti liiteri :) hyvää kesän jatkoa sinulle !

Rahkasammal kirjoitti...

Heippa Ronja! Lämmintä kesän jatkoa sinullekin :)