maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kattoa ja lattiaa vaille

16.6.2012
Helteinen lauantaipäivä. Heti aamulla miehet olivat mittomassa puuliiterin pohjaa ja asettelemassa tukipuita. Raskaiden pohjapuiden siirto kävi leikiten, miehistä voimaa sen olla pitää. En kyllä itse tuppautunutkaan työmaalle ja vaan pidin turvallisen hajuraon hah hah. Eipä minua sinne kaivattukaan siksi rivakasti käytti miesten yhteispeli.
Rakennuksen aloitus oli nopeaa, mitä nyt joutuivat yhdet sivulaudat halkaisemaan, liian suuren alaraon vuoksi. Sen jälkeen työ eteni kerros kerrokselta ja työnäänet kuuluivat pitkälle kello kymmeneen. Jossain välissä tavarantoimittaja joutui tuomaan yhden hirren, olipahan unohtanut tavaralähetyksestä. Se viivytti kolmisen tuntia koko hommaa.
17.6.2012
Sunnuntaina oli edelleen hieno ilma. Säätiedotus oli luvannut sadetta, mutta sitä ei kuitenkaan saatu. Päätykolmioiden saaminen paikalleen olikin sitten visainen juttu. Kävin naapurissa kyselemässä talkooväkeä, ja sainkin kaksi riuskaa miestä omien lisäksi. Neljällä miehellä oli työ hinata kolmiot paikalleen, mutta onnistui. Kiitos naapurien.

Lopuksi miehet saivat kaksistaan katon siihen pisteeseen, että peltiä puuttuu. Lattia vielä puutuu myös. Nekin laitetaan kun ehditään, pikapuoliin. Maalaaminen hoidetaan tälle kesälle.

Nuoret kävivät järvellä kokeilemassa venemoottoria, hiljainen putputus vain kuului.

7 kommenttia:

Maija kirjoitti...

kyllä tulee komia liiteri. hauska pieni perämoottori.
Kauniita päiviä sinulle!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Voi mikä onnentyttö! Miehistä voimaa on ollut käytössä ihan kiitettävästi.Talkoillahan ne kaikki työt saataisiin tehtyä. Taitaa vaan olla katoavaa kansanperinnettä, paitsi teilläpäin:D
Mikähän siinä on , että meillä täällä etelässä ei nuo sukulaisetkaan viitsi tulla avuksi talkoissa.Kaikilla on olevinaan niin kiirettä.

Oikein ihanaa juhannusaikaa Sinulle ja perheellesi.
Kaisa

Leena kirjoitti...

Kaunista jälkeä! Soma liiteri. Tartutko itse maalisutiin?
Lämmintä, aurinkoista Juhannusta toivottelen!

Lisbet kirjoitti...

Hieno liiteri tuli

Marjatta kirjoitti...

Näkysää tulee koko ajan sillä, "ohjastja" pitelee nyörit tiukalla.Välissä vesille rentoutumaan. Toivottelenki oikein antoisaa ja kaunista Juhannusta täältä pilvipoutaisesta Lapista ystävälleni.

Kirsikka kirjoitti...

Hyvää Juhannusta toivottelen teille mökkiläisille.

Nina kirjoitti...

Nopeastihan tuo liiteri jo runkoonsa rakentui ja sievä siitä tuleekin!

Oikein hyvää juhannuspäivää!