perjantai 15. kesäkuuta 2012

Puuliiteri työn alle

14.6.2012
Keskiviikkona tulimme mökille, tarkoituksella aloittaa puuliiterin teko. Puutavara on valmiina pressun alla, siis ei kun töihin. Peräkärryssä oli alatukipuut. Liiterille ei tehdä pohjavalua, vaan se tulee 'hengittäväksi' alapohjasta. Siinäpä puut kuivaa, kun tuuli pääsee joka puolelta puhaltamaan sisätiloihin. Peräkärry purettiin torstaina ja lähdimme Karstulaan hakemaan täryä.

Olimme hankkineet laserin, että saa tarkat mitat ym. Mitä, eihän tuo laite toimikaan. Minkäänlaista laserviivaa/pistettä ei näy. Pahuksen kapine. Myöhemmin kuulimme, että sitä tulisikin käyttää pimeässä? niin saa kohdevalon näkymään. Ohoh, vai niin. Laseri siirtyi sivuun ja työt jatkuivat, mittalauta vatupassiin.

Itse kuljetin soraa kottikärryillä. Sadattelin mielessäni raskasta lapioimista ja kärryjen kuljettamista, mutta ei auttanut heittää hommaa kesken, kun toinen teki työt pohjan kanssa ja tarvi soraa. Siinäpä se aika kului, ja lopuksi saatoimme katsella tasattua pohjaa. Siihen on hyvä ruveta asettelemaan rakennelmaa.
Nuori väki tulee perjantaina ja suunnitelmissa on, että nuorimies on apuna rungon kokoamisessa. Muitakin töitä ja hommia on, joihin saan tarttua rauhassa.

4 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Edellisestä käynnistä päivää vaille kuukausi.Onhan sitä levätty että,jaksaa "paakertaa" rakennushommia suunnitella.Tuosta laaserista mainitsit,tarkin olis ollut vedellä täytetty läpinäkyväletku.Minulle tuli aika leikkaukseen.Iloista rakentamista ystäväiseni.

Rahkasammal kirjoitti...

Kyllä pohja tuli vatupassiin ja lauantaina alkaa liiterin teko. Onnea leikkaukseen ystäväiseni :)

Kirsikka kirjoitti...

Tekamistä riittää mökillä. Olis se ikävää jos pitäis peokaloja pyörittää ja miettiä mitä tekisin. Valmista aikaanaan ja sitten hyvä mieli. Hyvää kesän jatkoa .

Rahkasammal kirjoitti...

Näinhän se on, että pitkäksi vois aika tulla jos peukaloita vain pyörittelis. Kiitos, samoin sinulle hyvää ja kaunista kesän jatkoa.