torstai 5. huhtikuuta 2018

Kevättä kohti mennään

Talvi on ollut todella luminen, nyt huhtikuun alussa näyttää kuin lumi sentään alkais sulaa .... ainakin pakkaset ovat hieman hellittäneet. Tottahan se kevät sieltä tulee. Olen kevätihminen, herään 'eloon' leudossa ilmassa.

Joulu vietettiin mökillä, lumisen luonnon keskellä ja oli ihanaa. Peruslämpö oli jäänyt viimekäynnin jälkeen liian alhaiseksi, joten lämmitystä.... lämmitystä, mutta tulihan se sopiva lämpö tupaan. Siitä oppineena ostin kaasulämmittimen tulevia pikalämmityksiä varten ja hyvä sitä on käyttää kesäkeittiössä myöhemmin syksyllä. Lämmitintä on helppo liikutella, ja on sopivan kokoinen. Nythän kesäkeittiö on vielä lumen keskellä.
Toisenkin hankinnan tein, ostin tori.fi:stä taulutelevision. Siinä sattuikin hauskasti, televisiota myytiin 32 tuumaisena ja sellaista kokoa hain. No niin televisio tuli ostettua, ihmettelin kyllä sen kokoa, mutta luotin myyjän ilmoittamiin tuumiin. Kotona sitten rupesin aivan huvikseni mittomaan sitä, ja yllätys se olikin kun tv:n koko oli 40 tuumaa. No nyt sitten saatiin mökille 'kunnon televisio' kuten nuoriso totesi. Hyvä ja kunnon televisio .... mikä siinä jos näkee hieman kauempaakin, hah hah.

Keski-Suomeen on saatu yksi petoeläin lisää. Tai kyllä niitä on varmaan siellä ollutkin, mutta nyt sain ahman jäljet kuvattua. Oli ylittänyt järven ja loikkinut tontin halki.

6 kommenttia:

Kristiina / Kauniimpaa kuin koskaan kirjoitti...

Visiitillä kivassa blogissasi.Liityin myös lukijaksi

Nila kirjoitti...

Me olemme käyneet mökillä koko talven kun matkaa on vain 30 km ja meillä on myös peruslämpö päällä koko ajan. Meillä on sellainen mahdollisuus ilmalämpöpumppuun nostaa etäänä lämpöä ja myöskin seurata sitä. Voi nostaa edellisenä päivänä lämmön esim. 22 asteeseen. Nyt emme ole olleet yötä kun lattia on auki vanhalta puolelta.

Rahkasammal kirjoitti...

Kristiina / Kauniimpaa kuin koskaan: Mukavaa kun vierailit blogissani ja pidit siitä. Kävin mielenkiintoisessa blogissasi ja samoin liityin lukijaksi. Mukavaa kevään odotusta!

Nila: Meillä on mökille matkaa toistasataa kilometriä ja ei tule niin usein käytyä, varsinkaan talvella. Tuo ilmalämpöpumppu olisi tosi mukava. Harkitsin sitä jokin aika sitten, mutta jäi noiden muiden hommien jalkoihin. Pitääkin ottaa uudelleen harkintaan. Kaunista kevättä sinulle!

Nina kirjoitti...

Vau, ahman jäljet! Kyllä se kevät jo etenee ja pian ollaan vihreydessä ja toivotaan lämmintä kesää!

Leena kirjoitti...

Kaunista on, ihana tuo kesäkeittiö, nyt vain lumet vois sulaa pois! Mukavia keväisiä päiviä mökkimaisemiin!

Rahkasammal kirjoitti...

Nina: Täällä on tulvat 'parhaimmillaan', näyttää että lumelle tuli äkkilähtö. Se tietää hyvää kesän tulolle. Mukavaa kesän odotusta sinulle!

Leena: Järven jäät sulaa melko nopeaa. Näillä näkymin kevät tulee, vaikka hieman myöhässä :) Aurinkoisia kuvausilmoja sinulle!