maanantai 14. toukokuuta 2018

Kevätaurinkoa mökillä

Perjantaina mentiin laittamaan mökkiä kesäkuntoon ja viettämään äitienpäivää. Lumet olivat sulanneet. Tottahan tällaiset helteet lumen sulattivat alta-aikayksikön. Järven vesi oli ollut korkealla, mutta vahinkoa ei ollut tullut. Lokit olivat ottaneet laiturin kaidepuut levähdyspaikakseen ja paskoneet ne valkoisiksi. Putsasin kaiteet ja laitoin joskus ostamani pelotekäärmeen kaiteelle. Seurasimme tilannetta .... lokit vaihtoivat kaidepuuta ja kurkkivat tuvalle päin. Ei pelota, tuntuivat sanovan. Käänsin käärmeen valkoista vatsaa näkyviin, ja nythän tuli lokeille muutto naapurin laiturille.

Siinä sitten askartelimme lauantaipäivän eri töiden kimpussa. Pestiin mattoja, haravoitiin pihaa, purettiin turhia puulavoja, hommaa oli vaikka kuinka. Olimme lähtiissä sopineet, että tehdään töitä, jos huvittaa. Ihmeesti sitä huvitusta oli ja saatiin uusi telkkarikin laitettua omaan paikkaansa. Oli muuten onnistunut osto ja kuva on hyvä. Kerroin tv:n tarinan edellisessä postauksessa.

Samoin kerroin tuolla aikaisemmin ahman liikkumisesta tontilla. Innostuin 'kulkijoista' ja ostin valvontakameran, joka oli ollut toiminnassa jonkin aikaa. Odotin, että noita metsän eläimiä olisi kulkenut tontin poikki ja sitten näkyneet kuvissa. No eihän niitä paljoa ollut. Jänis ja orava olivat tarttuneet kuviin, varikset ja närhet olivat käyneet ruokapaikallaan. Sininen hämärä ja lumen sulamisen eteneminen näkyivät myös. Hyvä kamera.
Illalla arvuuttelimme ..... lämmitetäänkö tynnyrisauna vai käytetäänkö sähkösaunaa. Päädyimme sekä että, osa ulkona, osa sisällä. Itse kävin tynnyrisaunassa, ja olipa makoisat lämmöt vaikka löylyä en lyönytkään. Nyt ollaan oltu koko maassa lämpöaallon harjalla, ja tulenteko on kielletty. Emme siis istuneet nuotiolla makkaraa paistamassa, vaan käytimme grilliä, joka on hyvä kapine sinänsä.

Sunnuntaina lähdimme hyvissä ajoin ajamaan kotiin. Lämpömittari näytti nousevaa lukemaan ja lopulta kun päästiin kotiin oltiin poikki koko porukka.... Niin se äitienpäivä tuli vietettyä jo lauantai-iltana. Punainen ruusu lähti tietenkin mukaan. Reissu oli mukava, vaikka askaretta oli, mutta niinhän se aina talven jälkeen tahtoo olla. Jk. Tuvassa on isot ikkunat, joten päätin, että sinne pitää hommata säleverhot.

2 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Se tuppaa vähän olemaan sellaista että mökillä tulee tehtyä aika paljon hommia. Meillä on onneksi matkaa vain 30 km. Tosin rantaa ei ole, se kun täällä Helsingin kupeessa maksaa hunajaa. Puro kulkee meillä rajalla ja poreallas on jossain vaiheessa ajatuksissa. Mutta teillä oli varmasti ihana äitienpäivä.

Rahkasammal kirjoitti...

Totta, helposti ottaa mökistä toisen työpaikan. Teillä onkin mökki mukavan matkan päässä, meillä on n. 150 km, pistäytymään ei viitsi vaan ottaa enemmän aikaa. Nyt olen ollut kohta toista kuukautta. On ollut rauhallista, naapurit eivät ole aivan vieressä vaan puustoa välissä. Mukavaa kesän jatkoa sinulle.