perjantai 7. syyskuuta 2018

Aurinkopaneelit

Olen tutkaillut noiden aurinkopaneelien toimintaa, selannut keskustelupalstoja, tutkinut tuotesivuja ts. kannattaako minun hankkia mökille aurinkopaneelit? Sähkö on se energialähde mitä mökillä on. Tottahan takkaa voi lämmittää ym. muita säästökohteita käyttää, mutta lopputulos oli, että laitatin aurinkopaneelit. Luulin, että asennus menee viikkojen-kuukausien päähän, mutta yllätyin mieluisasti, kun tilaus/asennus hoitui parin-kolmen viikon sisällä. Nyt sitten seurataan miten tuo sähköntuotto jakaantuu. Toisaalta tuotto aurinkopaneeleilla ei varmasti näytä kovinkaan plussaa talvea vasten.

Katolle tuli 8 kpl paneeleja, 4 keittiön päälle ja 4 erkkerin päälle. Katsottiin alunalkaen, että noita paneeleja tulee olla sen verran, että sitä tuottoakin vois tulla.
Asennusmiehet olivat asiansa osaavia ja työ oli avaimet käteen -periaatteella.
Muutamassa tunnissa oli paneelit paikoillaan, johdot vedetty ja mustat paneelit eivät erottuneet paljoakaan mustasta peltikatosta.
Inventeri sijoitettiin tuulikaappiin, sähkötaulun viereen.

4 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Tuollaiset aurinkopaneelit on varmasti käteviä, varsinkin tänä kesänä olisi aurinkoa riittänyt:) Mukavaa viikonloppua ja alkanutta syksyä❤️

Rahkasammal kirjoitti...

Jännää seurata mikä tuotto noissa on. Ei varmaan erikoinen, pitäs olla valoa. Mukavaa viikonloppua, nautitaan syksystä:)

Nila kirjoitti...

Varmasti hyvät hankinnat, mitä on tullut seurattua ovat olleet tyytyväisiä sellaisten hankintaan. Toivotaan aurinkoisia syksynpäiviä.

Rahkasammal kirjoitti...

Sitä nuo keskustelupalstatkin osoittivat, että olivat olleet hankintaan tyytyväisiä. Lämpimän aurinkoisia syyspäiviä.