lauantai 21. heinäkuuta 2018

Painesäiliö paukkuu

'Miksi tuo painesäiliö käynnistyy jatkuvasti?' poika kyseli kun tuli mökiltä alkukesästä. 'Juoksutitko hanoista vettä?' kysyin. 'En juoksuttanut', vastasi.

Onko siellä ilmaa?, onko nuo sähkökatkot viottanut pumppua?, pitää ottaa yhteyttä LVI-mieheen, pähkäilin. Ja tottahan se oli, painesäiliö piti jatkuvaa ääntä, käynnistyi omia aikojaan ts. vettä ei juoksutettu raanoista, ylivuotoputki antoi vettä lattialle. Pahimmassa paukkeessa suljimme pumpun ja yöllä se oli aina suljettuna. Googletin mökkipaikkakunnan lvi-mahdollisuuksia, ei tärpännyt. Naapurikunnasta sain osaavan lvi-miehen luurin päähän. Aikoi ottaa sähkömiehen mukaan kun tulevat.

Sovittu päivä tuli. Miehet kuuntelivat painesäiliön pauketta ja suunnistivat porakaivolle. Pumpun sähköt pois, vesipumppu pois kaivosta. Sitä vesiletkua saikin kiskoa, pituuttahan sillä oli. Pumpun kannatinrautalanka oli katkennut, ja pumppu roikkui pelkän vesiletkun varassa. Se irrallisuus oli antanut takaiskun pumpulle käynnistysvaiheen aikana, ja oli naarmuttanut pumpun sivuja. Samalla pumpun irrallisuus oli kuluttanut sähköjohdon pintaa. Onneksi sen sai korjattua. Reippaan tunnin miehet korjasivat pumppua, vaihtoivat osia ja syöttivät pumpun takaisin kaivoon. Sähköt päälle pumppuun, painesäiliön ilmaus ja homma oli hoidettu.

Kauan tuo pumppu toimikin ilman huoltoja ja korjauksia.
(7/2006 asennettu)

6 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

No mutta olipa hyvä että poika tuon hoksasi ja saitte sen kuntoon:) Oikein kaunista kesänjatkoa♥

Rahkasammal kirjoitti...

Niin ne lvi-miehetkin sanoivat, että kohta olisi koko pumppu ollut kaivossa, ja mikä sen sieltä olisi ottanut. Pitääkin olla tarkka tuon kanssa. Mukavaa kesää sinulle :)

Nila kirjoitti...

Hieno juttu että saitte sen korjattua ja kyllä se varmasti taas kestää pitkään.

Rahkasammal kirjoitti...

Sanos muuta, olisi se ollut noloa, jos pahemmin olisi käynyt. Kyllä sitä seurattiin, mutta mikä sen ennustaa milloin vika tulee. Hyvää kesänjatkoa sinulle :) (Ja sitä vesiputken vetoa, ei nuin vain tee, oli se sen verran raskasta hommaa.)

Nina kirjoitti...

Aina on jotakin remppaa, mutta se kuuluu asiaan. Kaunista loppukesää sinulle!

Rahkasammal kirjoitti...

Totta, olen huomannut mitä enemmän vuosia kuluu, niin noita remppoja ilmaantuu :) Leppoista kesänjatkoa sinulle :)