lauantai 21. heinäkuuta 2018

Suojaa auringolta

Tuvassa on isot ikkunat ja ilmansuunta etelään. Aurinko paistaa pitkin päivää ja lämmittää huoneen. Postasin tuolla aikaisemmin, että pitää hankkia säleverhot noihin ikkunoihin suojaamaan liialliselta kuumuudelta.

Aikani harkittuani tulin siihen tulokseen, että ne verhot on saatava siitä pois kun haluaa. Googletin itse tehtyjä valoverhoja ja löysin suuntaa antavan ohjeen verhojen tekoon. Olin joskus kirpparilta ostanut retrokangasta suuremman palan ja siitä sainkin tehtyä mukavat verhot. Laitoin verhon yläreunaan sopivan käännöksen, johon pujotin luudanvarren. Ikkunan pieliin lyötiin koukut johon luudanvarren voi ripustaa. Toimii hienosti, huonelämpö tipahti merkittävästi. Kangas on senverran painavaa, että verho suoristuu. Jätin tarkoituksella verhot vajaamittaiseksi, koska ikkunoissa on kapat.

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Hienosti keksitty! Meillä myös mökillä paahtaa iltapäivästä myöhäiseen iltaan ja verhoja täytyy vedellä eteen, mutta onneksi yöksi viilenee.

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos kehusta:) Näiden kuumien aurinkoisten päivien aikana verhot ovat todella olleet tarpeen ja hyvin ovat asiansa ajaneet.