torstai 27. kesäkuuta 2019

Juhannusta viettämässä

Kokkoa ja avotulta ei tälle juhannukselle voinut pitää, maata koski kokonpoltto kielto. Juhannus meni mukavasti pikkutöiden merkeissä. Vaikka suurimman osan vain nautimme olosta. Nuori mies laittoi veneen kesäkuntoon, onhan lomaa odottamassa. Itse laitoin kesäkeittiön työpöydän ympärille verhon. Aivan hauska tuli.
Mökillä oli ollut sähkökatkoja, joten vedenpuhdistajan ajastin oli viivoilla ja käynnistysaika oli milloin sattui. Asetin ajastimen oikeaan aikaan, ja puhdistuskin käynnistyy ihmisten aikaan, eikä yöllä. Jos vesihuone olisi äänenkantaman päässä, käynnistyksen vois pitää yölläkin, mutta aikanaan kun puhdistaja asennettiin, tärkeää oli, että käynnistymisen kuuli, ja sen myötä tiesi, että puhdistaja toimii. Se oli uutta se:)

Tärkeä asia, joka piti myös hoitaa oli tuon aurinkopaneelien inventerin seuraaminen. Ei vain meinaa lukea valoa. Toisaalta mikä valo se puiden lehvästön läpi pääsee? Paneelit jäävät liiaksi varjoon, joten ei auttanut kuin olla yhteydessä puiden kaatajaan. Sovittiin, että merkkaamme langalla kaadettavat puut ja hän käy ne ensi arkena kaatamassa.

Kului viikon verran ja nuori mies meni mökille. Lähetti pari kuvaa puiden kaadoista .... no nyt sitten ovat puut kumossa. (...... puiden kaataminen oli jo esillä, kun noita aurinkopaneeleja asensivat, joten ei se mikään yllätysjuttu ollut)
Risuja ja pätkittyjä puita tontilla sitten on. Se tietää hommia meille kaikille. Ei auta kuin tarttua työnsyrjään kiinni. Yhtä vain toivon, että sellaisia helteitä kuin viime kesänä oli, ei tälle kesälle tulisi.
Jk. 1.7.-19 säätiedotus on luvannut lämpötilan laskua ja sateita tulevalle viikolle.

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Jännää, juuri yhtenä päivänä mietin, mitä sulle kuuluu. Olet yksi ensimmäisistä blogiystävistäni sieltä kymmenen vuoden takaa. Niin on aikaa vierinyt.

Kelit on olleet nyt viileällä ja sateisella puolella, mutta jospa nuo sateet hiukan hellittäisi, kuumuudesta en minäkään pidä.

Oikein mukavaa heinäkuuta sinulle!

Rahkasammal kirjoitti...

Kyllä tuo aika on mennyt todella nopeaan. Siitä on kymmenkunta vuotta ja mulla oli se toinenkin blogi, jonka ylläpitäjä lopetti. Mukava vierailla 'tutussa' blogissa.

Aurinkoista heinäkuun jatkoa sinulle, tapaillaan jatkossakin :)