lauantai 11. tammikuuta 2020

Härkäviikoissa ollaan

Nopeaan tuo joulunaika meni, samoin loppiainen, ja nyt sitten ollaan härkäviikoissa ja 'normaalissa' ajankulussa. Seurasin auringon esiinmarssia ennen joulua. Joskus vuosia sitten kun muutin pohjoisesta muutamia satoja kilometrejä etelämmäs oli tuo auringon näyttäytyminen muutamaa päivää ennen jouluaattoa aivan järkytys. Vuosien kuluessa sitä on auringon näkymiseen jouluaattona tottunut. Kaikkeenhan ihminen tottuu, mutta oli se sellainen kokemus että muistaa joka joulu:)
Tälle joululle ei mökkireissua tehty, vaan oleiltiin kotona koko porukka. Nuori mies pistäytyi mökillä katsastamassa, että paikat on ok. Pidettiin, että ollaan pois myrskyn jaloista. Nyt kun lähestytään puoltaväliä tammikuuta pakkasten täytyy olla kohta täällä ja rajuna ovatkin ..... katsotaan nyt!

Siispä nuori mies otti ja ajeli mökille kytkemään ohilämmön kaivon pumppuun. Aikanaan kun vesiputki laitettiin kaivoon se kyllä lämpötiivistettiin siihen malliin, että kylmä pysyy pois. Nyt sitten JOS nuo pakkaset tulee, ja lunta ei ole nimeksikään niin kylmyys jäädyttää kaivon vesiputken ja siinä sitä sitten ollaan.

Järven vesi on edelleen matalalla, ja kun pakkasia ei ole ollut nimeksikään, niin tottahan se ei kestä kulkea. Nuori mies otti kuvan ja ihasteltiin kuviointia jään pinnassa. Hauskahan se on, mutta näyttäs kuin myrsky olisi oikein todella riepottanut rannikoita, ja kiskonut kaislat aaltojen käsittelyyn. Mutta eivät ole kaisloja, vaan onttoja ilmaputkia.

Ei kommentteja: