maanantai 2. maaliskuuta 2020

Lunta vai eikö lunta?

Eilen sunnuntaina satoi lunta. Sitä tuli monen viikon lumettomuuden jälkeen muutamia senttejä, aivan kolaamisen verran. Ajatellaan, että hyvä kun lunta tulee nyt, ja mahdollisesti vappu on lumeton!!!!

Mökillä oli myös satanut. Nuori mies tykkää ajella tuo matkan, perillä voi lämmittää tynnyrisaunaa, uida avannossa ja nauttia luonnonrauhasta. Toisaalta oli siellä tarkastettavaakin. Aikaisemmalla reissulla oli järvi pitänyt yksinpuheluaan. Nyt oli käytävä tarkistamassa jäätilannetta ja laituria, onko sillä hätää jäiden suhteen. Näyttää, että järven vesi on noussut, ja siinä samalla nostanut laituria. Rannalla on laituri liikuttanut kiinnikevalua. Onhan voimia noilla liikkuvilla jäillä!
Sähkökatkos oli muuttanut vedenpuhdistajan käynnistymisaikaa. Vähän oli säikäyttänyt nuorta miestä, kun puhdistaja oli käynnistynyt yöllä. Ei ihme että säikäytti, kyllä siitä ääni kuuluu.

Aurinkopaneelien inventteriin oli ilmestynyt vihreä valo. Olin aikaisemmin yhteydessä myyjäfirmaan tuosta inventteristä.... onko se kunnossa, kun näyttää vain keltaista error:ia.
Ohjeen mukaan valon pitäs muuttua vihreäksi jonkin ajan kuluttua kun inventteri käynnistetään. Kului viikkoja ja firmasta soitettiin ja kyseltiin, että toimiiko se? Mistä minä tiedän, että toimiiko se, keltaista näyttää. Inventteriin saa kuulemma kaukoyhteyden?, totta sitä on käytetty?
Nyt se ainakin näyttää jonkinlaista lukemaa ja valo palaa vihreänä.

3 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Ihana kun on tuollainen mökkipaikka ja mahdollisuus avantouintiin, se piristää varmasti kivasti:) Meilläkin satoi vähän lunta, vaan nytpä se on taas sulannut kaikki pois ja maa paistaa. Mukavaa alkanutta viikkoa ja maaliskuuta♥

Nila kirjoitti...

Me kävimme miehen kanssa muutaman vuoden avantouinnilla mutta sitten se jäi. Hyvä se on käydä mökillä välillä tarkastamassa onko kaikki hyvin. Me käymme voi sanoa että joka viikko mutta meillä on matkaa vain 30!km. Hyvää maaliskuun alkua.

Leena kirjoitti...

Oho onpas vesi noussut. Niin on täälläkin! Mukavia mökkihetkiä teille!