lauantai 14. maaliskuuta 2020

Sitkeys palkittiin

Kyllä sitkeys palkitaan, kun antaa aikaa.....! Juttu oli sellainen, että syksyllä panin asuntoauton tori.fi:hin myyntiin. Sain kommenteja, että ei se sieltä mene, kun tuota ikääkin on sille kertynyt. Tottahan se oli, että ikää oli kertynyt vuodesta 1985, jolloin se oli otettu käyttöön. Mutta siisti se oli, ei hometta ei kosteusvaurioita, pidetty kuin kukkaa kämmenellä. Aikaisempi omistaja, joka sen meille myi oli pitänyt sen suojassa, ja samoin se oli meillä suojassa. Sehän oli kesävaunu ja talvet pidettiin seisonnassa, tarkoittaa, että sillä ei ajettu talvella.

Joku kyseli tuosta kesävaunusta, mitä se tarkoittaa, eikö ole talvirenkaita? No eihän niitä talvirenkaita ole, kun vaunulla ei tarkene ajella pakkasilla, lämmitys ei riitä, koska kesävaunun tiivisteet ovat kesää varten suunniteltuja. Hauskoja ja vähemmän hauskoja kyselyjä niitä tuli, mutta pääasiassa kyselyt olivat asiallisia, ja vastaukset löysin huoltokirjasta. Yksi kyselijä kantoi huolta ja sanoi, että hän ostaa as.auton sillä ja sillä hinnalla, kun se on jo noinkin kauan ollut myynnissä, eikä ole mennyt? Vastasin, että ei mitään kiirettä, katellaan.....

Sitten tuli kiinnostunut soitto, ostajalla on tarkoitus muuttaa se museoautoksi. Näillä epävakailla jäisillä keleillä sitä ei lähtenyt kuljettamaan vaan se jäi edelleen autotalliin uuden omistajan nimissä odottamaan lämpimämpiä ja sulia kuljetusaikoja.
16.4.-20 Edit: As.auto lähti uuden omistajan mukana toisiin maisemiin. Akku oli seisonnassa tyhjentynyt, eikä auto käynnistynyt. Lupasin hankkia akun samaan hintaan. Uuden akun voimalla auto käynnistyi ensistartilla.

2 kommenttia:

Nila kirjoitti...

No niin kuten itse sanoit sitkeys palkittiin. Me olemme joskus myyneet jotain torissa ja on mennyt myös mukavasti kaupaksi.

Nina kirjoitti...

Hieno juttu! Sitkeys kannattaa monessa asiassa. Kivaa maaliskuuta sinulle!