maanantai 27. huhtikuuta 2020

Sunnuntait ja arjet sekaisin

Kun rupeaa oikein miettimään, miten sunnuntait ja arkipäivät ovat eronneet toisistaan? Johonkin aikaan eipä olisi kovin innostanut ruveta pakastinta sulattamaan ja sitten tietenkin pitihän se pestä, sunnuntaina. Vaikka jotain sitä tietenkin teki, mutta vähemmän aikaa vievää ja raskasta. Nyt kun kaikki muukin on outoa ja ennen kokematonta niin omat toimintatavat menevät aivan sekaisin. Että onko se millään sihdillä perattuna hyvä vai huono, sitä saapi arvuutella.

Aamulla tuli kuitenkin innostus toteuttaa pakastimen sulatus. Olin siitä kyllä jossain vaiheessa perheelle maininnut, että pitäs tuota pakastinta putsata. Viime käsittelystä oli mennyt jonkin aikaa, ja jäätä oli kerääntynyt seinämiin. Sulanut vesi olisi sitten pakastimen pohjalla ja siinähän työ olisi. Keksinpä seurata irtoavaa jäätä ja poistaa se samantien pakastimesta kun se irtosi, hyvä nyt ei tarvi riekkua laidan yli ja kuivata pakastimen pohjaa. Loppujen lopuksi pakastin tyhjeni mukavasti, ja vuosien varrella kertyneet marjat saivat lähtöpassin. Hyvä minä!

Nuorimies kävi mökillä. Kesä tulee ja järven jäät olivat liikuttaneet laituria. Muisteltiin laiturin tekovaiheita, 'jäiden ei olisi pitänyt pystyä laituriin', mutta niin vain oli laituri liikkunut. Nyt sitten sopii seurata mikä talvi laiturin romahduttaa. Ei silti, en minä tuosta laiturimallista niin välittänyt.

Tilasin taloon.com:sta kompostoivan kuivikekäymälän (100 l). Postasin tuolla aikaisemmin mökin ulkovessan nesteenpoistoputkenkorkin rikkoutumisesta. Ei saatu samallaista putkea ja korkkia. Niinpä putki tukkeutuu ja tuottaa hajua. Tässä uudessa pytyssä on lisänä tuo kompostointi, kolmella säiliöllä. Katsotaan miten se toimii

5.5.-20 posti toi lähetyksen. Hyvä, seuraava toimenpide on pytyn vieminen mökille ja sen paikalleen asentaminen!

3 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Minulla olisi mökillä sama operaatio edessä eli pysty pakastimen sulatus. 200 litran arkku meillä on siellä myös mutta siinä on vedelle poisto erikseen pohjassa. Samoin meillä on kotona pystypakastimessa automaattinen sulatus ja se on kyllä kätevä. Kerrohan sitten miten vessa on alkanut toimimaan. 🤗

Nina kirjoitti...

Meillä on odottelemassa myös pakastimen sulatus, jotenkin sitä aina siirtää. Kompostoiva käymälä on näppärä!

Rahkasammal kirjoitti...

Nyt on sitten mökin kompostoiva vessa asetettu paikoilleen. Luetutin porukalla käyttöohjeet :)