maanantai 10. elokuuta 2020

Hilloaisko marjat pakkaseen?

Vuosien varrella olen mehustanut viinimarjat, karviaiset, mustikat, puolukat ym. mitä nyt on ollutkin tai osan pakastanut kokonaisina marjoina. Tuon keväisen pakastimen siivouksen aikana päätin, että tällä marjakaudella en pane marjoja sellaisenaan pakkaseen, vaan teen niistä joko sosetta tai hilloa ja pakastan ne sopivissa rasioissa. No mansikoita en soseuttanut enkä hillonnut, tykkään käyttää ne paloiteltuna.

Nyt alkaa pensasmarjat olemaan kypsiä ja poimintaa vailla. Viikonlopun aikana poimin punaisia viinimarjoja, jotka annostelin piirakkaan sopiviin annosvuokiin, kokonaisina. Punaisia jäi vielä myöhäisempään poimintaan mustien ja vihreiden kanssa.

Punaiset ja vihreät karviaiset ovat myös valmiita poimittavaksi. Niille suunnittelin hilloamista. Karviainen on kovakuorinen, ja niinpä googlailin ja löysinkin 'hillo kovakuorisista marjoista'.


Ohje on simppeli ja sopivan nopea tehdä, joten kokeilenpa tällaista ohjetta.

Hillo kovakuorisista marjoista

1 kg marjoja/hedelmiä
3-4 dl vettä
500-700 g sokeria

- Sokeri ja vesi keitetään 10 min.
- Lisää puhdistetut marjat
- Keitä miedolla lämmöllä 1/2 h kunnes marjat painuvat pinnan alle, sekoita välillä.
- Kuori vaahto, anna seoksen jäähtyä, annostele purkkeihin/rasioihin.
Voi pakastaa.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Nautittiin illan pimeydestä ja iltanuotiosta mökillä.

 

4 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Mukavaa on puuhastella marjojen parissa ja säilöä niitä eri tavoilla. Minä tein hyydykettä punaisista ja mustista viinimarjoista. Se on hyvää kanan ja lihankin kanssa. Karviaiset survoan raakasoseeksi tai teen vähän hilloa. Kiitos ohjeesta.

Rahkasammal kirjoitti...

Oleppa hyvä! Tuo hyydyke noista viinimarjoista on mainio ajatus, olen sitä joskus tehnytkin ja oli kyllä hyvää esim. joulukinkun kanssa.

Leena kirjoitti...

Karviaiset on mun ykkösherkku, vuosiin en niitä ole saanut, täällä ei ole toria mistä ostaisin. Meillä oli ennen omia pensaita, ei ole enään.
Mukavaa tätä viikkoa ♥

Rahkasammal kirjoitti...

Karviaiset ovat hyviä, eivät niin kirpeitä kuin esim. punaiset viinimarjat. Karviaisia on vielä poimimatta, ajattelin jos tekis niistäkin hilloa. Mukavaa kuluvaa viikkoa sinulle!