maanantai 7. kesäkuuta 2021

Alkukesää

Toukokuu meni ja tultiin aurinkoiseen alkukesään. Lämmintä on riittänyt ja ensisateiden tultua kasvillisuus innostui kasvamaan. Voi sanoa, että kohta ollaan juhannuksen ajassa tälläkin korkeudella. Tuomi aukoo kukintojaan, ja siitepöly leijailee ilmassa. Lyhyt sade viikonloppuna ei putsannut luontoa, vaan vaaleaa pölyä on kaikkialla.

Nuori väki muisti äitienpäivää ja pionit ja ruusut koristivat pöytää monta päivää. Muuten tuosta pionista tulikin mieleen, että viimekesänä ostin pionin taimen. En sitä kuitenkaan ehtinyt istuttaa ennen yöpakkasia ja niinpä se paleltui. Toin sen sisälle ja yritin virvottaa, mutta eipä se elohon vironnut. Pitänee yrittää uusi taimi tälle kesälle istuttaa....
Lumet ovat sulanneet myös mökiltä. Elenia laittoi suunnitellun sähkökaapelin. Mökkitien asukkaat hermostuivat enempi ja vähempi ajankohtaan, jolloin isot koneet möyrivät kelirikossa olevaa tietä. Aika kului ja tie oli lanattu ja siistitty, joistakin paikoin oli lanaus viety hieman liian syvälle, koska katekangas oli repeytynyt. Pitää katsoa, miten tie siitä kuivaa.

Ja se televisioantenni. Eihän siinä muu auttanut kuin tilata antenniasentaja. Vanha antenni oli murtunut ja heilui uhkaavasti räystään sivussa. Asentaja vaihtoi uuden antennin ennenkuin mitään pahempaa sattui. Samantien tuli kehotus putsata aurinkopaneelit, niihin oli kuulemma tarttunut ilmansaastetta? Mitä saastetta? Poika kipaisi katolle ja selvisi, että siitepöly, takan savu ja ilman lämpötila olivat saaneet aikaan, että lika oli tarttunut paneeleihin ja ne oli hyvä pestä. Löysin googlettamalla, miten ja milloin paneelit suositellaan putsattavan. No se on sitten juhannuksen hommia.
Huomasin, että uusi antenni on harvempi piikkinen, mutta hyvä kuva tuollakin antennilla näkyy. Toivotaan, että lumi ei tartu niin herkästi tuon malliseen antenniin. Katsotaan miten käy!
Vesi oli järvessä noussut ja askeleen verran oli matkaa nuotiopaikalle. Poika laittoi veneen kesäkäyttöön ja nautti veneen äänettömästä lipumisesta jokisuulle. Hankki veneeseen akkukäyttöisen perämoottorin.

2 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Ihanat pionit maljakossa. Minä sain koti naapurilta ison pionin ja laitoin sen ruukkuun talveksi kun sain sen niin myöhään. Nyt se aloittaa kukinnan monella kukalla siinä ruukussa. Siirrän sen penkkiin kukinnan jälkeen.
Minulla on esikkoarvonta lukijoilleni blogissani jos kiinnostaa.

Rahkasammal kirjoitti...

Pitääpä tulla käymään ja osallistua arvontaan. Mulla on yhtä esikkolajia ollut tuossa saniaispenkissä, mutta on tainnut kadota leviämällä :)