maanantai 28. kesäkuuta 2021

Juhannus mökillä

Torstaina ajeltiin mökille. Viestit mökkitien kunnosta pitivät paikkansa, tie on hyvä. Lanaus oli suoritettu ja isot kivet ojasta oli nosteltu sopivasti tukemaan ojanpenkkaa kaapelin laiton yhteydessä. Mutta pitää muistaa, että tietä ei ole pohjattu, ja kelirikko siihen varmasti iskee niinkuin joka kevät aikaisemminkin.

Ensimmäisinä töinä on mökkitien ja piha-alueen siistiminen. Mökillä ei ollut kuin yksi strimmeri ja sekin oli palanut edellisenä kesänä, voi voi ..... kotona olisi ollut sellainen. Niinpä tie ja piha-alue jäivät kasvamaan lisää heinää. Ne käsitellään seuraavilla reissuilla.

Kuumaa oli sekä sisällä että ulkona. Laitoimme valoverhot erkkerin isoihin ikkunoihin ja tottahan ne auttoivat. Sisälämpötila putosi heti muutamalla asteella. Ilmavirtaa saatiin tehoimureilla ja ristivetoa kun tuvan ovet pantiin varjon puolelta auki. Eihän se kovin paljon auttanut, mutta yritys hyvä kymppi :) Tärkeintä oli saada ilma liikkumaan!

Sisällä ei koko juhannusta oltu, vaan kävimme heittämässä uistinta. Kaloja ei tullut eikä näppinyt, mutta hiki tuli. Äkkiä sisälle viileämpään. Perjantai ja lauantai menivät noissa samoissa kuumuuksissa. Sunnuntaita vasten yöllä lämpötila laski sopivampaan lukemaan.

Sunnuntaina, aamupäivällä aloimme hiljalleen valmistautumaan kotiin lähtöön. Säätiedotus oli luvannut sadetta puolenpäivän maissa, ja toisaalta halusimme olla poissa paluuliikenteen ruuhkasta. Vaikka kyllä jonoja ehti muodostua ennen kotiin pääsyä. Lämpötila ei noussut paljoa yli kahdenkymmenen, joten oli nautinto liikkua ulkona.

Tutkiskelin joskus tehtyjä istutuslaatikoita ja löytyihän niistä yllätyskin. Minkähän kuorman mukana tuonkin kukan alku on tullut? Kuka tietää mikä? (Tartuin Lehtosinilatvaan googlessa?)

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Mukavia heinäkuun päiviä mökkimaisemissa!

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos, nautitaan!