tiistai 20. heinäkuuta 2021

Innostuin sienistä, kotikasvatus

Sienistä =vie Strömsö-sivulle.

Pidän sienistä ja erityisesti kanttarellista. Pulmana on vain, että kanttarelleja ei tahdo löytyä. En jaksa ravata metsässä kilometri kaupalla, joten keksimpä koittaa kotikasvatusta osterivinokkaalla. Sienen maku on kanttarellin ja herkkusienen yhteensulautuma, joten mielenkiinnolla odotan tuloksia.

Tilasin netistä valmiin Harmaan osterivinokkaan kasvatuspaketin. Tulee varmaan lähipäivinä, odotellaan.

22.7. Kasvatuspaketti tuli. Ohjeessa puhutaan kahviporoista, että niitä voi käyttää kasvualustana. Eihän mulla niitä tähän hätään ole, mutta onneksi kasvupakettia voi pitää jääkaapissa niin kauan kuin tarvii, ennen kuin panee sen kasvamaan.

24.7. Laitoin osterivinokkaat kasvamaan. 2-5 päivää, jonka jälkeen lisätään kahviporoja pikkuhiljaa, niin että kasvuastia on täynnä.

30.8. Nyt sitten edelleen odotellaan, että tuohon sienien istutusastiaan ilmestyisi sieniä. Sieniverkostoa on muodostunut astian pinnalle, mutta sieniä ei vielä näy. Rupeaa epäilyttämään, aikooko ne ollenkaan tulla näytille.

2.9. Jokohan siellä elämää rupeaa näkymään. Huomasin, että kannessa olevat reijät ovat liian pienet, joten leikkasin niitä isommiksi. Nyt sienillä on tilaa levitä.
5.9. Niinpä ne sienet innostuivat kasvamaan. Aikaa meni ennenkuin innostuivat, mutta nyt on hyvä tahti!

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Jaahas! Minä en ole yhtään sieni-ihminen, en niistä tykkää. En kai sitten vaan ole oppinut syömään. Joskus keräsin tosi paljon sieniä äidille ja isälle, heille kyllä kelpasi!

Rahkasammal kirjoitti...

Samat sanat, aikanaan kun äiti keräsi sieniä, en niistä välittänyt. Siskon mies oli ahne keräämään rouskuja, ja sisko laittoi niistä sienisalaattia ja käytti niitä muihinkin ruokiin esim. murustettuna jauhelihapihveihin. Sitten kävin uteliaisuuttani sienikurssin ja se oli menoa. Tuon sienipaketin ostin aivan uteliaisuuttani. Hauska katsoa mitä tulee :)