lauantai 28. marraskuuta 2020

Kuukausi jouluun

Järvi yrittää jäätyä rannasta, mutta eihän se onnistu kun ei ole pakkasia!
Laitoin muutaman jouluvalon terassille. Marraskuu on lopuillaan ja lunta ei näy. En ole otettu lumikinoksiin, joten olen tyytyväinen lumettomuuteen! Pimeyttä on, mutta muutaman viikon kuluttua ollaan talvipäivän seisauksessa, ja siitä mennään kohti kevättä ja valoisaa aikaa.

Uusi läppäri tuli ostettua vaikka yritin sinnitellä oston kanssa. Pöytäkonetta ei kannata ruveta kuljettamaan mökille. Nyt sai edullisia ostoja noiden tarjousviikkojen takia, niinpä minuakin onnisti. Asusin koneen laitatin käyttökuntoon perusohjelmineen. Nyt lisään tarvitsemani ohjelmat ja se on siinä.

Mökin sähköt katkeilevat melko usein. Vähänkin myrskyisellä ilmalla Elenialta tulee viesti, että 'sähkökatko.... ja sähkökatko päättynyt.... ' Viime käynnillä nuori mies otti kuvan, että Muuntamo on Elenian suunnitelmissa. Iso kaapelikerä oli ilmestynyt erään mökin tienhaaraan. Eikai ne tuohon kivikkoon rupea kaapelia upottamaan(??) pähkäilimme pojan kanssa. No asia selvisi, kun soitin ilmoitusplakaattiin merkitylle yhteyshenkilölle. Sen mukaan keväällä vetävät/pystyttävät muuntamon tonttialueen reunalle, näin tulee katkojen käyttötoiminta lyhyemmälle matkalle..... tai jotain näin!

4 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Meillä täällä mökillä vedettiin maakaapelit ja hyvä asiahan se on.
Lunta ei täälläkään ole, ainoastaan pientä härmää maassa. Minä kyllä toivoisin vähän lunta olisi vähän valoisampi ja kenties kuivempaa.
Hyvää sunnuntaita.

Rahkasammal kirjoitti...

Turvallinen ja varmempi maakaapeli on, mutta on kyllä melkoista kivikkoa tuo! Säätiedotus lupaa lunta/räntää etelä- ja keski-Suomeen. Toivotaan että jouluksi saatas jonkin verran lunta :)

SUVI K. kirjoitti...

Tunnelmallista joulun odotusta Sinulle ❤️

Rahkasammal kirjoitti...

Kiitos, samoin sinulle hauskaa joulun odotusta!