sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Portaat parvelle?

Olen pikkuhiljaa ruvennut miettimään parven portaita. En ole tyytyväinen tämän hetkiseen malliin, ja varsinkaan tuohon parvitasanteen kaiteiden määrään. Parvi on keskikohdaltaan 1,60 m, siihen tilaan tulisi vielä kaiteet tuon kulkuaukon reunoihin. Lisäksi itse parven reunaan tulisi kaiteet. Parven keskikohta olisi täynnä kaiteita.

Kuva parven pohjapiirroksesta, 1.60 m merkitty kohta on kapea kaistale keskikatossa, siitä alkaa loiva lasku räystäälle.

Yksi vaihtoehto olisi kierreportaat? Puolipyöreänä ne sais tuohon korkeuteen asettumaan aivan hyvin. Sitten vois tuon 'ylimääräisen' kulkuaukon peittää vahvalla rautasäleiköllä. Säleiköllä siksi, että takan lämpö pääsee nousemaan parvelle sitäkin kautta.

Parvelle olisi alunalkaenkin pitänyt tehdä enempi korkeutta, mikä olisi ollut mahdollista. Jos niitä luki/mittavirheitä ei olisi tekemällä tehty, niin parven portaatkin olisi ollut paljon helpompi suunnitella. Lähiaikoina pitää mennä mökille ottamaan lisämittoja.

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Sinulla on sitä silmää että,minkälainen on paras mahdollinen vaihtoehto ja hyvä ratkaisu.Kyllä sekin loksahtaa paikalleen niinkuin minulla sen puupinon kanssa.Asiamiehen kanssa sovittiin,puut tuodaan kotiin.

Rahkasammal kirjoitti...

Hyvä kun sait puuasian järjestymään. :)