perjantai 17. syyskuuta 2010

Vahvoille siskoille syyshalaus


Viestin tarina alkaa:
Nuori aviovaimo istui sohvalla kuumana kesäpäivänä juoden jääteetä vierailulla äitinsä luona. He puhelivat kaikenlaista elämästä, avioliitosta, aikuisuuden velvollisuuksista. Silloin äiti kilisytti jääpaloja lasissaan ja katsoi tytärtään syvälle silmiin. “Älä unohda Siskojasi!” hän neuvoi.
“He tulevat sinulle vielä tärkeämmiksi, kun vanhenet. Vaikka kuinka paljon rakastaisit miestäsi tai lapsiasi, tulet silti tarvitsemaan Siskojasi. Muista aina tavata heitä silloin tällöin, tee asioita heidän kanssaan. Muista, että Siskot tarkoittavat KAIKKIA naisia, ystävättäriäsi, tyttäriäsi, kaikkia sukulaisnaisiasi. Sinä tulet tarvitsemaan muita naisia.
Naiset aina tarvitsevat toisiaan.”

Olipas hassu ohje, nuori nainen ajatteli. Enkö ole juuri mennyt naimisiin? Enkö liittynyt parien maailmaan? Olen naimisissa oleva nainen, hyvänen aika! Aikuinen! Totta kai mieheni ja tuleva perheeni ovat ne, jotka riittävät minulle loppuelämäni!
Mutta hän kuitenkin oli kuunnellut äitiään. Hän säilytti kontaktit Siskoihinsa ja sai uusia naisystäviä vuosien myötä. Kun vuodet kuluivat, hän alkoi pikkuhiljaa ymmärtää, että äitinsä todella tiesi, mistä puhui. Kun aika ja elämä tekevät muutoksia naisen elämään, Siskot ovat yksi pysyvä ja muuttumaton asia!
Elettyään yli viisikymmentävuotta tässä on tärkeimmät asiat, jotka hän on oppinut:

* Aika kuluu,
* Elämä kuluu,
* Välimatkat erottavat,
* Lapset kasvavat,
* Työpaikat tulevat ja menevät,
* Rakkaus kasvaa ja katoaa,
* Miehet eivät ole sitä mitä pitäisi,
* Sydämiä särkyy,
* Vanhemmat kuolevat,
* Kollegat unohtavat,
* Ura päättyy,

MUTTA
Siskot säilyvät, oli teidän välillänne sitten kuinka paljon aikaa tai välimatkaa. Jos sinun täytyy kulkea yksin, Siskot ovat matkan varrella kannustamassa, rukoilemassa puolestasi, nostamassa sinua, puuttumassa asioihin puolestasi ja odottamassa syli avoinna, kun tulet polkusi päähän. Vaikka joskus rikkoisit sääntöjäkin, he kulkevat rinnallasi tai auttavat sinut pulasta.
Tyttöystävät, työystävät, tyttäret, tyttärentyttäret, miniät, kälyt, äidit, isoäidit, tädit, siskontytöt, serkut, kaikki ihanat naiset siunaavat elämäsi! Kiitetään elämästä ja toisistamme!

4 kommenttia:

Piri kirjoitti...

Kiitos Sisko! Halauksin.

Rahkasammal kirjoitti...

Haleja Siskolle!

Marjatta kirjoitti...

Sydänystävälleni SUURENSUURIA haleja,siellä missä oletki.

Rahkasammal kirjoitti...

Siskolle haleja!