sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Mökkireissu 12.12.10

Onhan kylmä, toteamus päivällä, kun kirpakassa pakkasessa rupesimme katsomaan mökille vietäviä tavaroita. Vähän aikaa kun käveltiin tallien väliä, niin johan siinä lämpeni. Peräkärry täyttyi sängyistä, lipastosta ja kahdesta villapaalista. Samoin pakettiauton sisätila tuli sopivasti täyteen, sohva, taiteovet, vessanpönttö ym. 'Pysähdytään Paletissa kahville', vävy huusi sulkiessaan pakettiauton ovea ja samantien auto lähti matkaan. Kohta starttasin Almeeran lähtijöiden perään. Vähän jännityksessä ajeltiin mökille, onkohan mökki enään pystyssä, onko vesijohdot jäässä, onko peruslämpö piisannut, onko tie aurattu, kysymyksiä.

Tiet olivat hyvässä kunnossa koko matkan. Mökkitiellä oli jonkinverran lunta, mutta ei liikaa. Katolta oli tippunut lunta keittiön oven eteen kinokseksi. Pojat kolasivat pääoven edustan ja tavarat vietiin sitä kautta sisälle. Mökki oli mukavan lämmin, auttoi kun olimme panneet peiton pesuhuoneen ja tuvan väliseen oviaukkoon, vesijohdot olivat sulana ja vesi juoksi sujuvasti hanasta. Vauhdilla tavarat olivat sisällä, sitten istahdimme jonkin aikaa ja juttelimme alkavista töistä. 'Kuukauden verran on töiden kesto', tuli eräs arvio. Ehtona, että olen paikan päällä seuraamassa töiden edistymistä. Noin kuukauteen tässä sitten tähdätään, hienoa.

Kolme riuskaa miestä ja minä työnjohtajana, mikä autuas tunne:) Yritin ottaa jotain kantamusta autosta, mutta niin komennettiin ohjaamaan tavaroiden sijoittelua sisätiloissa. Palatessa pojat pysähtyivät Palettiin. 'Joko sinä tulit, ethän vain kaahannut', naureskelivat kun pysäköin autoni pakettiauton viereen. 'Enhän nyt toki, muuten vain matka joutui', naureskelin hyvillä mielin, taas tuli yksi etappi saavutettua.

Seuraavaksi tulee postausta joulusta mökillä. On senverran hoidettavia asioita, että en taida ennättää tehdä päivityksiä, mutta katsotaan ......

8 kommenttia:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Pidähän jöötä siellä leirillä.
Iloista Lucianpäivää.
kaisa

Rahkasammal kirjoitti...

Olivat sen verran sopuisan tuntuisia, että hyvin tässä menee. Iloista Lucianpäivää Pajupirttiin :)

Nina kirjoitti...

Hienosti työt etenee!
Kylmää on nyt ja pakkanen nurkissa paukkuu. Kiva, kun mökissä lämpöä piisaa ja tavarat löytävät paikkansa.

Mukavia joulun valmisteluja sinulle! :)

Rahkasammal kirjoitti...

Taas on yksi etappi saavutettu kun sain nuo tavarat mökille! Täällä on pakkasta -12, puut huurussa, ihanan näköistä maisemaa.
Hauskoja joulun valmisteluja sinulle ja käydään tervehtimässä pakkaspoikaa!:)

Leena kirjoitti...

Voin "sieluni silmin" nähdä sen tunnelmallisen joulun tuossa ihanssa mökissä.

Rahkasammal kirjoitti...

Innokkaana joulua suunnitellaan, ja ihana kuva on minullakin mielessä. Nyt haetaan oikea kuusi sisälle!:)

Marjatta kirjoitti...

Kiirettä on sinulla siellä.Muista lepokin on tärkiä tehtävä vaikkakin, Joulukin on tulossa."Murhekryyni" tahtoo välillä minua kiusata.Licianpäivää siitä hulimatta sinulle.

Rahkasammal kirjoitti...

Nyt alkaa olemaan suurin osa hoidettu, maanantai on hyvä päivä hoitaa asioita:) Voimia sinulle vastoinkäymisten keskelle ja hyvää joulunodotusta.