tiistai 28. joulukuuta 2010

... samantien ....

Tulin Tapaninpäivänä mökille, ajokeli oli todella huono, matka meni hyvin vaikka aikaahan siihen kului. Olin sopinut timpurin ja sähkömiehen kanssa tapaamisen heti ensi arkena. Lyhyesti voi todeta, että sähkömiehen kanssa tuli sopimus, timpurilla ei loppujen lopuksi ollutkaan aikaa ottaa työtä, vaikka aikaisemmassa keskustelussa olin päässyt käsitykseen, että talviaika on hiljaisempaa. Totesi, että työtä onkin enempi, mitä hän oli kuvitellut? Jossain välissä sanoi, että miksei noita kattoja ole listotettu samantien kun ne on saatu valmiiksi. Totesin, että paljon muutakin olisi voinut tehdä samantien. No nyt sitten katselen timpuria.

Lunta on satanut, ja kohta 'mummo seisoo lumessa' :) Tuon toteamuksen sain kuulla, kun suunnittelin tänne tuloani ja porukka antoi tietenkin reaalista palautetta lumen aurauksesta ja pihan kolauksesta. Piha on siisti ja olen sen kolannut, mutta toista on tuon mökkitien kanssa. Otin yhteyttä välikäteen, joka on yhteydessä auramieheen, että lunta olisi hyvä käydä auraamassa, että ilmoitella auramiehelle. Mitään ei ole kuulunut. Jännä katsoa milloin tuo tie sitten aurataan, ja milloin saan auramiehen yhteystiedot, että voisin itse ilmoitella lumitilanteesta. Pakettiautot pääsivät, joilla nuo työmiehet täällä kävivät, mutta epäilys oli kuulemma käynyt mielessä, että mitenhän käy. Joku totesi, että osta traktori, niin saat mökkitien pidettyä auki. Tässä vielä traktoria ostamaan.
Edit: Parin tunnin päästä rupesivat auraustraktorin valot vilkkumaan ja traktori ohitti mökin. Sieppasin vihkon ja kynän ja juoksin tienvarteen odottamaan traktorin paluuta. Sain kuskilta auramiehen nimen ja puhelinnumeron ja samalla sanoin, että jos lumitilanne näyttää siltä, niin voin itsekkin soittaa, koska rakennusmiehet rupeavat kulkemaan mökillä. Kuski sanoi, että sehän sopii!:)

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Kyllä täytyy sanoa että,mailma on täynnä yllätyksiä kaiken suhteen sisällä kuin ulkona.Lueskeltuaan ja katseltuaan kuvakollaasia.On kyllä lunta tullut kun katselee korttia.Täällä pakkanen paukkuu nurkissa melkein -30c asteessa.Pysy sinä lämpimänä rakennushommissa vaikka,lämminhän siinä tulee kun paiskii töitä. Kaikin mokomin Uuutta vuotta 2011.

Leena kirjoitti...

Ihanan tunnelmallinen kuvakollaasi. Sitä aitoa mökkitunnelmaa talvella!