keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Vetovaijeri katosi putkeen

29.12.2010
Sähkötyöt aloitettiin tänään. Ensimmäisenä tutkailimme sähkökaaviota, ja kartoitimme kohteet joiden paikkaa muutetaan tai kokonaan poistetaan. Takan vierusseinältä termostaatti muuttaa paikkaa, samoin kodinhoitohuoneen ulko-oven vieressä oleva termostaatti siirretään. Pistokepaikat jäävät, antennipaikkoja vaihdetaan, valokatkaisijapaikkoja tarkastellaan uudelleen töiden edetessä, atk-paikat ovat myös kyseenalaisia, ovat jo vanhentuneet? Nythän minä käytän muutenkin langatonta. Rakennuksen nurkkiin lisätään kauniit ulkovalot ja pylväsvalot kytketään aikanaan. Talon päädyssä ollut halogeenivalaisin lähtee pois ja siihenkin katsotaan mukava valolaite, jos tarvista on.

Sitten oli vuorossa sähkötaulun tarkastelu ja kohta kyseli kytkentätaulun kaaviota, sitähän minulla ei ole, muuta kuin tuo yleiskaavio koko talon johdotuksista. No kyllä se tästä selviää, sanoi sm. ja työnsi 7 m vetovaijeria johonkin sähköputkeen, päätä ei tullut mistään näkyviin. Pitkät on vedot, kuka nämä on tehnyt kysyy, kun kiskoo vaijeria takaisin. Tästä sitten edetään .....

Klo 22.51
Mikä päivä! Hitsi kun olin väsynyt, 11 tuntia kärpästikkelinä, saunan jälkeen vielä soitto lvi-miehelle. Löysin kaksinkertaisen ammattimiehen, samainen mies tekee sähkötyöt ja timpurityöt. Kumpaankin on ammattipätevyys. Tämän takia, soitin lvi-miehelle, pystyykö hän aikaistuttamaan ilmastoinnin laittamista, ei pystynyt, aikoi mennä lomalle.
Nyt pitää katsoa uutta lvi-miestä, nuo työt etenee siihen tahtiin, että panee vipinää moneen muuhunkin asiaan, mutta hyvä näin. Soitin vävylle, että tuleppa katsomaan perään, kun laitetaan noita ilmastointeja tuonne saunatiloihin. Aikoi tulla, mutta käski minun hakea putket, mutkat, liittimet, Y-haarat, T-haarat ja mitä kaikkea niitä olikaan. No pitää hakea.

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

On sulla puuhaa ollut. Mutta sitten kun kaikki on valmista ja niin tätäkin on kiva muistella. Onnellista Uutta Vuotta Sinulle toivottelee Leena ja Markku

Rahkasammal kirjoitti...

Ja puuhat jatkuu hyvää vauhtia. Totta, kun sitten aikanaan näitä lukee, kivoja muistoja. Hyvää Uutta Vuotta teille kummallekin !