perjantai 21. tammikuuta 2011

Isoja vai pieniä harmeja?

21.1.11
Nyt kyllä haluaisin olla autuaan tietämätön ..... Tuo saunatilan seinähän on sentin vinossa ja timpuri joutuu sitä suoristamaan, että saa laatat linjaan. Takka on vinossa kolme senttiä. Se selvisi aamulla kun timpuri rupesi mittomaan etulaattoja takan eteen. Parven katossa yhden tukipuun juuressa on reikä ts. paneeli on menty katkomaan ja sähköputkia on vedetty rumasti tukipuun puoliväliin. Eikä siinä vielä kaikki, tukipuu on sotkettu kaikenmaailman numeroilla?


Mutta eipäs lannistuta. Timpuri oikoo seinän, ja panee kyprokkia toisen liuskan entisen päälle, ja tasaa yhtymäkohdan laastilla.
Soitin takkafirman tekniseen tukeen. Sieltä sanottiin, että purkaa takan kuoret ja asettaa tulipesä suoraan, ja sitten kuoritiilet päälle. Sitä en antanut kuitenkaan tehdä, vaan soitin takan muuranneelle asentajalle. Nyt hän siellä selvittää asiaa. Milloin on täällä käynyt ym. Se selviää tuonnempana ja laatat siis jäivät laittamatta.
Parven tukipuusta irroitettiin johdot ja katkaisija asetettiin kattoviisteeseen. Timpuri laittaa rikotun paneelin tilalle uuden, että tukipuun ja katon yhtymäkohta saadaan siistiksi.
Ja numeroista tukipuussa, yritän saada ne peittoon. Sen vain sanon, että noita ikämerkintöjä olisi harrastelija voinut kirjata muistilehtiöönsä, eikä talon tukipuihin.

Näiden harmien jälkeen en ole enään yhtään ihmeissäni, vaikka niitä tulisi vielä roppakaupalla lisää. Ja tottahan niitä tuleekin siitä olen satavarma ... viimeistään silloin kun laminaatteja ruvetaan laittamaan tuvan lattiaan.

2 kommenttia:

Abuelo kirjoitti...

On tosi mielenkiintoista seurata rakentamisen eri vaiheita. Aivan kuin olisi itse mukana siellä jossakin rakennustarvikkeiden välissä katsomassa. Näyttää hyvältä. Onnea edelleen...

Rahkasammal kirjoitti...

Eipä tässä päivät pitkiksi tule, kun aina on jotain vinksollaan. Kiitos onnentoivotuksista :)