torstai 6. tammikuuta 2011

Loppiaisen aatoksia

6.1.11
Loppiainen, tuuli ravistelee puita ja lumi tippuu raskaina paakkuina alas. Pakkasta on vähän toistakymmentä astetta. Aamu ei ollut vielä kunnolla valjennut, kun ulkona olin lykkimässä yön aikana satanutta lunta ja innostuin ottamaan muutaman kuvan talvisesta luonnosta.


Timpuri tuli laittamaan pesuhuoneeseen ilmastointiputket ja samalla veti putket parvenlattian läpi. Kirjasin ylös tuuletusventtiilien määrää ja katsottiin saunan ilmanvaihtoa. Vaihtoi yhden vääntyneen koolingin vessasta. Sanoi tekevänsä väliaikaisen valokatkaisijan pesuhuoneeseen, että saadaan tuo sähköä syövä halogeenivalo pois. Sellainen yleissilmäyksen päivä, ja töiden suunnittelua.


Huomenna timpuri käy kodinhoitohuoneen kimppuun, ensin lattia ja sitä myöten valmiiksi asti. Nyt kun sai tuon parven etuilmeen parannettua, niin koko tuvan yleisilme on muuttunut, ja lämpö nousee parvelle suoraan. Kysyttiin vielä vahvistusta portaidentekijältä etuhorton poisottamisesta. Hän sanoi, että portaat tuetaan siksi hyvin, että ei sieltä mikään lattia romahda.


Portaidentekijä sanoi tekevänsä portaat mahdollisimman pian valmiiksi, kun ensin oli tentannut minua? asunko täällä, missä nukun? Kun sanoin kulkevani parvelle noiden peltitikkaiden kautta ja olevani paikalla jatkuvasti. Sanoi, eihän se käy, että tikkaita käytän, putoan vielä, hän tekee portaat heti. Ihana mies, olisin voinut vaikka halata.

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Kaunista maisemaa.En ihmettele että viihdyt siellä.Mukavaa puuhastelun jatkoja.

Marjatta kirjoitti...

Maisemat on ihan mielestäni upeita.Tekee mieli nähdä livenä.
Kyllä siellä asiat ja teot synkkaa yhteen,ja jatkossakin varmaan.On kyllä rivakoita tekiöitä ja sinä etupäässä.