maanantai 24. tammikuuta 2011

Työteliäs maanantai

24.1.11
'Kyllä on ollut vauhdikas menijä mökkitiellä, kun on vejätyttänyt autoaan laidasta laitaan', sanoi timpuri kun aamulla tuli töihin. 'Kyllä tuolta naapurista valot näkyi', sanoin, 'jos pitänyt ralliratana, onneksi ei ollut vastaantulijoita'. Tiedoksi vejätyttäjälle, että tuolla tiellä on muitakin kulkijoita!!!

Näillä toteamuksilla alkoi työteliäs päivä. Koko päivä mentiin työstä työhön. Saunan ovenkarmeja käytettiin paikoillaan, mutta otettiin pois, kun mitoitukset olivat kohdillaan. Pesuhuoneenseinä sai viimeiset tasoitukset, ja sitä myöten sinnekin saa vetää vesieristeen. Kodinhoitohuoneen timpuri sai huomiseksi laatoituskuntoon. Välissä ehti vetää johtoja ja asentaa katkaisijoita paikoilleen. Nyt ei missään tilassa tarvi käyttää halogeenivaloja valolähteenä. Parvikin sai valot kumpaankin päähän, enään ei tarvi vedellä roikkia sielläkään.


Itse soittelin puheluja. Kyselin portaista ja ne tulevat ensi viikon alussa. Soitin tuomiokuntaan ja eropäätös on tulossa. Nyt saa sovitella päivää, että pääsemme porukan kanssa juhlimaan eroani. Lupasin, että menemme hienosti syömään. Minusta on tullut näköjään raadollinen, mutta kyllä tämä ero yhden juhlimisen arvoinen on. Otsa hiessä hinkkasin hiekkapaperilla numeroita tuosta yhdestä tukipaalusta, ja tuli lopuksi niin puhtaaksi, että nyt pitää hinkata nuo kaksi muutakin tukipaalua.

Muuten päivä meni hyvin, mutta nostinpa katseeni keittiönurkkauksen jääpuikkoon ja appajee mitä sen puikon takana oli. Peltikatto vuotaa. Huutelin timpuria katsomaan ja ei hyvältä kuulostanut tuomio. Tässä vielä tekemään kattoremppaa. Saakelin poropeukalo minkä teki.


Poika avasi lauantaina uintipaikkansa, ja jätti sen peitettynä odottamaan, että joku päivä menen pilkillä, tuon kantti x kantti avannon reunalle.

4 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Älä mene viellä pilkille kun on uudenkuun aika.No niin aivan selvä vuoto.Pakkasella vesi jäätyy puikoksi.Mielenkiinnolla odotan laattojen sävyä.

Leena kirjoitti...

On susta kuoriutunut melkoisen kätevä rakentaja ja valmista tulee pyrystä huolimatta, että nää säätkin näin koittelee juuri nyt. Mutta sisusaa eteenpäin.

Nina kirjoitti...

Hienosti hommat etenee, vaikka pieniä vastuksiakin välillä putkahtaa, mutta asioilla on tapana järjestyä. Ja sinulla kivasti intoa piisaa.
Ero on siis selvä, joten onnitteluja täältä minulta! Hienosti selvisit! :)
Voimahaleja!!

Rahkasammal kirjoitti...

Marjatta; Alkulaatoituskuva tulee seuraavassa postauksessa :)


Leena; Täällä on nyt pikkupakkanen -15 astetta ;) Vaikka on luntakin tullut, mutta hienosti hoitaa auramies hommansa.


Nina; Kohta ollaan loppusuoralla, mukava olla mukana hommissa vaikka timpurihan ne työt tekee. Kiitos onnitteluista, ihanat voimahalit, aivan tunsin ne :)