perjantai 28. tammikuuta 2011

Päivä sähköä täynnä

27.1.11
Sitä se oli, sähköä koko päivä. Aamulla sähkömies laittoi parven kummankin pään toimimaan omilla katkaisijoilla ja asensi portaikon päälle tulevan valaisimen. Valaisimessa on kolme liikkuvaa lamppua, jotka sitten suunnataan oikein kun portaat ovat paikoillaan.

Sähkötaulun vuoro tuli sitten. Johtojen pätkimistä, vetoja, pujottelemista, kaikkea mahdollista, että valot saadaan toimimaan loogisesti. Himmentimet lähtivät samantien. Haluan valoa silloin kun sitä tarvin, jos haluan hämärää sammuttelen osan valoista ja jos haluan pimeää menen nukkumaan. Opin siinä sivussa tietämään mikä on vikavirta. Sain oppia miksi johdot ovat eri väriset ja mikä on nolla johto. Mielenkiintoista. Johdot on kytketty tauluun ja sähkötyöt rakennuksen sisällä on suurinpiirtein tehty, pesutiloissa on vielä vähän kesken.


Vautsi nyt puretaan seiniä, paneeli kerrallaan. Ei nyt sentään. Ylimääräiset ja siirretyt pistoke, katkaisija ja termostaattipaikat, jotka jäivät tyhjiksi poistetaan, ja seinät korjataan. Parvelle on menty avaamaan yksi valaisinpaikka, jota ei tarvita, se poistetaan ja kattokin saa pari uutta paneelia.Käyn ostamassa lampun ulko-oven päälle, että saa valoa pihalle, muutenhan siellä ei ole mitään valaistusta noita erkkerin kahta nurkkalamppua lukuunottamatta. On siinäkin äly leikannut, kun rakennuksen nurkka- ym. ulkovalaistus on jätetty pois. Sähkömies saa katsoa, mistä niitä voidaan vetää.
Nyt lähden nukkumaan, huomenna on uusi päivä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aina tulee uutta kommenttia multa kun poistat .

Toheltaja.

Rahkasammal kirjoitti...

Eikö se anonyymille mene perille, että
'Jos tahdot, voit jättää kommentia, ilahdun siitä varmasti! Muistathan kuitenkin jättää käyntikortiksi blogisi sivun tai nimesi.'