sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kehut paikallaan

22.1.11
Nyt annan kehuja timpurille, joka tekee käytännön työt tässä rakennushommassa. Työn voi tehdä huolella ja jälki on kaunis. Se tuli todistetuksi kun laittoi laatat tuohon vinossa olevan takan edustalle ja sivuille. Hyvää työtä kertakaikkiaan ja tuolla valelaatoituksella sai takan vinouden melkein huomaamattomaksi. Ammattimies on aina ammattimies.
Nyt ollaan aitauksen ulkopuolella jonkin aikaa ja näin saavat laatat olla turvassa, eikä niiden päälle tallata.


Kerroin edellisessä postauksessa soitostani takan asentajalle. Asentaja soitti ja sanoi, ettei hänellä ole/löydy mitään papereita, että olisi käynyt ko. takan muuraamassa. Takkafirman mukaan heille tulee tieto takan valmistumisesta, kun tehdasasennus on suoritettu, mutta ei heillä sitä tietoa ole, kysyi vielä, että onko takka vieläkin muuraamatta. Sehän ostettiin joskus 2005.
Tuosta vinoudesta asentaja sanoi, että jos mitat on muu henkilö ottanut kuin hän, niin mitat on otettu väärin ts. kiintokohteena on käytetty muuta kuin seinää. Laatat oli siinä vaiheessa jo laitettu, ja kerroin siitä, ja sen että laatat ovat 33x33. Hänen mukaansa valelaatoituksen saa noin isoilla laatoilla onnistumaan melko hyvin. Myöntelin, tulos on aivan hyvä ja ansio siitä lankeaa taitavalle laatoittajalle.
Kun laatoittaja työn alkuvaiheessa haki kohdetta mitä on mahdollisesti käytetty kiintopisteenä, vinkkelin sai erkkerin keskipattaasta, joka sekin on vinossa. Voi hyvänen aika, sanon minä.

Mainitsin timpurille, että erkkeriin tuomani lamppu oli valmiina. No hänpä (on sähköalan ammattimies myös) innostui asentamaan lampun erkkerin kattoon. Laitettiin yksi kuuppa paikoilleen, neljä niitä kaikkiaan on. Eikä yhtään hassummalta näytä, kun valaisimen rungon asettaa noin kuin se on kuvassa. Vastapuolelle erkkerin kattoa tulee samallainen lamppu samaan asentoon. Olen ostanut nuo lamput joskus vuosia sitten, mutta kyllä ne käyttöön panen. Minkä sille voi, jos aika on ajanut niiden ohi. Tuo alimmainen lamppu asettuu sopivalle korkeudelle ruokapöydästä, joka tulee lampun alle.

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Kyllä on siisti takan laatoitus ja hyvännäkoiset lamput "koreilee" katossa.

Rahkasammal kirjoitti...

Vähän on lamppujen johdot päässeet mutkistumaan vuosien varrella, mutta eiköhän ne siitä suoristu :)