lauantai 29. tammikuuta 2011

Paneeleja

28.1.11
Tästä päivästä tuli paneelien päivä. Aamulla timpuri otti käsittelyyn kodinhoitohuoneen ja pesutilojen käytävän katon. Nopeaan katto valmistui ja tila sai oman muotonsa.


Takan vieressä oleva keskipylväs on saatava jotenkin siistittyä. Portaat on luvattu toimittaa kuun vaihteessa ja portaiden ja pylvään väliin ei jää kovinkaan paljoa tilaa. Pylvään päällystetapaa pohdittiin moneen otteeseen. Yhtenä vaihtoehtona oli paksu köysi, joka olisi kiedottu peittämään pylvästä. Sopivan köyden saatavuus oli epävarma ja se hinta? Sisalköysi ei taida olla kovinkaan halpaa, koska sisalia sen olisi pitänyt olla. Sitten timpuri keksi koittaa pylvään koteloimista paneelien viistekappaleilla. Ei muuten yhtään hassumpi alkutulos. Tuollainen päällyste siihen tulee. Pituutta pylväällä on yli 4 metriä.


Jossain välissä ehdittiin katsoa ulkovaloja. Haettiin putkenpäätä, joka veisi räystäsaluslaudoitukseen. Ja löytyihän se keittiön oven päältä, samalla timpuri tutki tuota aikaisemmin mainitsemaani kattovuotoa. Vesi on vuotanut aluskatteen päälle, mutta vielä ei selvinnyt mihin muualle se on vuotanut kuin räystäslaudoitukseen, koska vesi on jäätynyt. Mutta ulkovalon keittiönpuoleinen johto saatiin vedettyä ulos. Pesutilojen ulko-oven päälle tulee myös lamppu ja samoin tuulikaapin puoleiseen ulkoseinään, oven päälle sielläkin. Ainakin näillä näkymin, mahdollisuus on, että ne sijoitetaan katon aluslaudoitukseen talon nurkissa ... aika näyttää.

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Kyllä on viimisenpäälle siisti tuo tolpan paneloinnin alku.

Rahkasammal kirjoitti...

Kyllä se mukavasti koteloituu tuolla tapaa.