perjantai 8. lokakuuta 2010

Mökillä 8.10.10

Lähdimme ajelemaan mökille kuutta käydessä, kun poika oli ensin ravinnut itseään töistä tulon jälkeen. Ilma oli sumuinen ja pientä tihkua satoi koko matkan, kun pääsimme perille oli jo pimeä. Pikainen tarkistus ympäristöön, taskulampun valossa ja sisälle laittamaan takkaan tulta. Jätin peruslämmön päälle, kun viimeksi täältä lähdin ja pikkuhiljaa alkaa sisälämpö olemaan siedettävä. Petivaatteet ovat kalseita ja niitä sitten levittelimme vähän joka paikkaan, että vähän lämpenevät. Kotoa otin kanisterilla vettä mukaan ja siitä keitin kahvit ja söimme isot ja maukkaat sämpylät, kuin tosiaan retkellä.

Lähinaapurit kuuluvat myös olevan mökillään, mitään muuta ääntä ei kuulu. Poika taiteili itsensä nukkumaan, tosiaan taiteili, laittoi vanerista sulun alakerran makuuhuoneen oveen, estämään vetoa. Kyllä nuo sisäovet on saatava hetimiten paikalleen, nythän niiden laittaminen siirtyi, kun rakentaja kärsii noista jalka- ja selkävaivoista.

Katseltiin myös valmiiksi vesijohto- ja hanapaikkoja. Sitten keksin, että nythän pesutiloihin tulisi tilaa poreammeelle, kun itse saunan koko pienenee. Pitääkin pitää mielessä, että mittomisvaiheessa se altaan tila otetaan huomioon. Jos kustannusarvio ei ylity, niin sen hankin. Edit: Ei se poreamme sinne mahdu, tulee liian tukkoista ja noiden putkien vedot ym. tulevat turhan kalliiksi. Joten se siitä poreammeesta, mutta sehän olikin vain unelmissa!

Tässä valvon takkatulta ja ikkunan takana on syksyinen pimeys. Hyvin mokkula löysi verkon, kyllä Saunalahdelta asia tiedettiin, ja nythän verkot paranevat koko ajan. Hiillos takassa alkaa hiipumaan, taidan kömpiä parvelle tapaamaan yöllistä ystävää, Nukkumattia.

Ei kommentteja: