lauantai 9. lokakuuta 2010

Mökillä 9.10.10

Ei kannata mennä ajoissa nukkumaan, heräsin jo puoli kahdeksalta. Takkaan tulta ja kahvia tulemaan. Ulkona tuulee ja koivunlehdet ovat kerrostuneet rappurallin päälle. Syksyinen ilma, kesä on mennyt se on tosiasia.

Lvi-mies tuli monen mutkan kautta. Outoa seutua näkyi hänellekin olevan, mutta onneksi on puhelin ja löysi lopulta perille. Olin saada kohtauksen, kun kinkkasi autoltaan ja sanoi, että venäytti illalla selkänsä. Kyllä nuo selkävaivaiset minua nyt vainoaa. Sitten katsottiin putkituksia ym. ja sovittiin, että pesu- ja saunatilojen työt hän aloittaa joulun jälkeen, kun itse saan nuo tilat laitatettua siihen kuntoon, että putkia voi vetää. Ennen joulua hän tulee kytkemään lämpimän veden saannin varaajaan, ja huoltaa vedenpuhdistajan. Kysyy siinä välissä tuosta vesihuoneesta, että jääkö se tuohon kuntoon. Sanoin, että suunnitelmissa on laittaa akustiikkalevyä kattoon ja seiniin. Tarkoitti varmaan, että siivotaanko sitä, vai mitähän tarkoitti. Kun Lvi-mies lähti, rupesin pojan kanssa siivoamaan vesihuonetta. Antennijohdot omaan nippuunsa ja muut johdot siististi nippuihinsa ja putkenpätkät ja roskat pois lattialta. Kyllä nyt kelpaa sitäkin huonetta esitellä.

Kello on neljä kun tätä kirjoitan ja ulkona rupeaa hämärtämään, huomiseksi on luvattu mahdollisia vesi- ja räntäsateita. No ensi viikolla saan autooni talvirenkaat. Poika lähti uistelemaan, vähän hirvitti tuo aallokko ja estelin, mutta eiköhän sieltä selviä, pani kyllä liivit päälle. Nyt rupean laittamaan tulta takkaan.

2 kommenttia:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Voi sinua onnellista kun saat nautiskella siellä takkatulen loimotuksessa ja syyslehtien havinassa. Niin mieluusti olisin kerallasi haravoitsemassa:)
Viettäkäähän oiken mukava viikonloppu siellä ja kalaonnea!
Kaisalta

Rahkasammal kirjoitti...

Tuota syyslehtien havinaa täällä on kyllä piisannut, tuntuu, että ne kaikki lehdet tuli tuohon oven eteen :) Meinattiin saada tuoretta kalaa paistettavaksi, jos poika vain olisi raskinut tuoda kalan kotiin ... mutta päästi takaisin järveen ,hih!
Mukavaa viikonloppua Pajupirttiin ;)