torstai 21. lokakuuta 2010

Vessa ja komposti

Aikaisemmin kerroin, että harkitsen pakastavaa vessanpyttyä sisätiloihin. Tutustuin uudelleen noihin pyttyvalintoihin ja näyttää, että tuo pakastava on kaikkein helpoin ja vaivattomin.

Maasto mökillä on kivikkoista moreenia, ja kiinteän jätesäiliön teko- ja huoltotoimet tulevat liian hintaviksi, jos kohta pytty käyttää sähköä pakastukseen. Mökillä on ulkovessa, joka pidetään käytössä ja se pienentää noita sähkökuluja pytyn osalta.
Pakastava vessanpytty löytyi Privetti -merkkisenä. Panen linkin tuonne sivupalkkiin.

Pytyn hankinnan yhteydessä tulee ajankohtaiseksi tuo kompostorin hankinta. Niissäkin on valinnanvaraa, lämpimistä talvikäyttöön ja ei lämmittävistä kesäkäyttöön. Vuodenaika ei ole niin kovin tärkeä, kumpiakin voi käyttää sekä talvella että kesällä.


Tuossakin on katsottava, että kompostori on tarpeeksi pieni/suuri. Maatumiseen menee tietojen mukaan ainakin kaksi vuotta, ja sitten vielä jälkikompostointi. Ottasko kaksi pienempää kompostoria?
Komposti on Keter -merkkinen. Panen tästäkin linkin sivupalkkiin.

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Näinhän se on että,"häätyy"mukvuutta ajatella olletikki helppohoitoista.Vessoja on pilvinpimen markkinoilla.Katselin linkkiä ja tuota kuvaa.Vaivaton se täytys olla jälkityö.Jäis aikaa nauttimiseen luonnonhelmassa.

Rahkasammal kirjoitti...

Katsoin, että tuo on sopiva. Vesivessaahan sinne ei voi laittaa, tai ei kannata laittaa. Tuo on vaivaton ja helppohoitoinen. Ulkovessa jää käyttöön, se kompensoi noita sähkökuluja kun sisävessaa ei tarvi pitää päällä. Kätevä minusta.